Gezinsactiviteiten april - oktober 2021

7 April 2021

Graag nodigen we jullie van harte uit voor de volgende activiteiten. Als je je vast wilt aanmelden of vragen hebt, kun je ons mailen via: gezin@bisdombreda.nl.

Op 23 april is er een webinar (per zoom) voor ouders, gegeven door Paul Graas. Het webinar gaat over de ‘digitale jungle’ waarin kinderen opgroeien en hoe ouders en kinderen daarbij kunnen begeleiden. Dit is een opstapje naar het Opgroeisymposium dat op zaterdag 9 oktober plaatsvindt. Het Opgroeisymposium wil opvoeders versterken in hun taak, met name op het vlak van lichamelijkheid en seksualiteit. Bezoek hun site via: www.opgroeisymposium.nl.

Op 17 juli is het Geloofsfeest voor Kinderen!! We gaan ervan uit dat we weer een prachtig feest hebben buiten, in de tent, in de tuin van de Onze Lieve Vrouweparochie in Roosendaal. Als dat niet kan, dan doen we het online, dus je kunt je al gerust opgeven. Het thema is: Koning te Rijk. Klik hier voor het filmpje om in de stemming te komen. Alle info is te vinden op: www.gezinengeloof.nl/feest 

Op 24 juli is de Gezinsdag aan Zee in Cadzand-Bad. Dat organiseren we in de strandkerk daar. Meer informatie volgt snel.

Op 9 oktober is het Opgroeisymposium. Zie zoals gezegd: www.opgroeisymposium.nl. Wie wel wil gaan maar geen vervoer heeft, mag het laten weten: gezin@bisdombreda.nl. Dan carpoolen we samen. 

Van 15-17 oktober is er een jongerenweekend bij de Broeders van Huijbergen voor 16-30 jarigen over liefde & seksualiteit. De Kerk helpt ons om Gods plan met de mens op dit terrein echt te begrijpen. Niet altijd makkelijk misschien, maar wel de zekere weg naar geluk. 

En dan vergeten we natuurlijk niet dat:

Kapelaan Jochem elke woensdag- en zondagavond om 19.00 uur live op Facebook het Evangelieverhaal leest voor de kinderen en gelijk bidt met ze. Dat is op deze pagina: www.facebook.com/gezinspastoraat

En alle kinderen kunnen een gratis tweemaandelijks abonnement krijgen op de kindernieuwsbrief die per post naar ze toegestuurd wordt. Zie ook deze link