Jongerenweekend Liefde en Seksualiteit 2023

1 March 2023

Speciaal voor tieners en jongeren van 12 tot 30 jaar wordt er een tiener- en jongerenweekend Liefde & Seksualiteit georganiseerd van 22-24 september 2023. 

Kapelaan Luc Simons begint met een korte uitleg vanuit de Theologie van het Lichaam. Paus Johannes Paulus II is de auteur daarvan en hij legt uit wat onze diepste roeping is als mens. Als we die denklijn begrijpen, dan snappen we ook veel beter wat ons geluk dient en wat niet. 

Dan getuigen echtparen over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk.  Er wordt ingegaan op vragen zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij de ware voor mij is?’, 'Waarom wachten met seks tot het huwelijk?' en 'Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?'

Voor tieners is er (deels) een apart programma. 

Luc Simons is priester van het bisdom Roermond, hij heeft de Theologie van het Lichaam uitgebreid bestudeerd. 

Theologie van het lichaam

In de ‘Theologie van het Lichaam’ werkt Johannes Paulus II een hele christelijke antropologie uit met als bijzonder aandachtveld de betekenis van de lichamelijkheid, de seksualiteit en het verlangen tussen man en vrouw om hun leven met elkaar te delen. In zijn onderricht werkt de paus uiteindelijk toe naar een huwelijkstheologie waarin het huwelijk, overeenkomstig de traditie van de Kerk en in het bijzonder het verdiepend onderricht van het tweede Vaticaans Concilie, wordt beschreven als een ‘gemeenschap van leven en liefde’.

 

Bijeenkomsten

22 sep 2023 tot 24 sep 2023 - 18:00 tot 14:00

Tiener- en Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit 2023

Bisdom Breda