Bibliodrama Daniël en de Leeuw. Heb jij 't lef?

27 February 2019

Het jongerenpastoraat van Bisdom Breda organiseert in samenwerking met de werkgroep Theater in de Kerk en het Sint Franciscuscentrum: Theater in de kerk - Bibliodrama 'Daniël en de Leeuw. Heb jij 't lef?'

Wat is bibliodrama – theater in de kerk?
Bij bibliodrama - theater in de kerk gaat het om het bedenken en maken van een theatervoorstelling in de kerk aan de hand van een Bijbelverhaal. Je gebruikt hierbij al je zintuigen waardoor je je geloof niet alleen met je hoofd beleeft maar ook met je hart en ziel. De Bijbel gaat voor je leven op een nieuwe manier en die vergeet je nooit meer. Je komt al spelend tot verdieping van je geloof.

Daniël en de Leeuw
Daniël en de Leeuw is het verhaal van die wijze, dappere man die in de leeuwenkuil wordt gegooid, maar door God beschermd wordt. Belangrijk in dit verhaal is het vertrouwen dat Daniël in God heeft. Het is ook een heel spannend verhaal.

Voor wie
Alle tieners en jongeren tussen de 12 en 26 jaar uit het hele bisdom zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Een heuse theatervoorstelling in de kerk in één dag
Heb jij altijd al een theatervoorstelling willen wegzetten in één dag? Dan is dit jouw kans! Samen met vele andere jongeren maak je een theatervoorstelling. Alles wordt op één dag uitgewerkt, gemaakt en 's avonds opgevoerd. Onder begeleiding van professionals werk je de hele dag om er een spektakel van te maken.

Workshops
Je kunt zelf besluiten wat je gaat doen. je kunt kiezen uit een aantal workshops:

  • Acteren,
  • Decor bouwen,
  • Dans,
  • Live muziek,
  • Licht en geluid,
  • Kostuum en grime,
  • PR - vlogs - livestreaming.

Wanneer, waar en kosten
De dag vindt plaats zaterdag 11 mei in de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom. We starten met de voorbereiding om 10.00 uur en de voorstelling begint om 19.00 uur. Na afloop van de voorstelling drinken we nog gezellig iets samen en daarna eindigt de dag om 21.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wil je meedoen
Wil je hierbij zijn en meedoen? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar theaterindekerk@outlook.com of schrijf je in via het inschrijfformulier op deze pagina.

Kun je niet meedoen wil je wel komen kijken? Welkom!
Iedereen, jong èn oud, is welkom om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom om te komen genieten van de theather in de kerkvoorstelling Daniël en de Leeuw. heb jij 't lef?

Bijeenkomsten

11 mei 2019 - 10:00 tot 21:00

Bibliodrama Daniël en de Leeuw. Heb jij 't lef?

OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom