Life Teen Breda 2020-2021

Iedere tweede zondag van de maand is er een Life Teen avond in Breda, speciaal voor tieners vanuit Breda en wijde omgeving! De avonden beginnen met een Eucharistieviering speciaal gericht op tieners, waarna een dynamisch programma volgt waar dieper in het katholieke geloof wordt gedoken en onderlinge vriendschappen worden opgebouwd.

Eerstvolgende reguliere Life Teen avond
De eerstvolgende reguliere Life Teen Breda avond is op zondag 11 april 2021. Vanwege de huidige overheidsmaatregelen zal alleen de Life Teen mis worden gehouden deze avond in de kerk, met een maximaal aantal bezoekers van 30. Tieners hebben hierbij voorrang op volwassenen. Vooraf opgeven hoeft niet, maar naam en contactgegevens worden genoteerd bij binnenkomst. Er zal aansluitend geen tienerprogramma zijn in de pastorie. De Life Teen Breda avond van 11 april is dus van 17.45u - 19.30u (17.45u openen kerkdeuren, 18.00u H. Mis, 19.00u kort naprogramma in kerk of buiten, 19.30u einde). We hopen dat het aansluitend tienerprogramma binnenkort wél weer mogelijk zal zijn, maar moeten dat nog afwachten; we houden jullie hiervan op de hoogte.

Anders in corona-tijd:
- Mondkapjes meenemen en opdoen voor 12+ tijdens momenten van bewegen (kerk in en uit komen)
- Bij de Heilige mis zijn in principe mensen van alle leeftijden welkom. Echter, gezien het advies n.a.v. de corona-maatregelen om met maximaal 30 mensen in de kerk samen te zijn, hebben tieners voorlopig voorrang bij de Life Teen mis (en daarnaast ouders die van ver moeten komen). Opgave vooraf is niet nodig (bij binnenkomst worden de namen geregistreerd).
- Normaalgesproken zitten de tieners vooraan bij elkaar; nu vragen we om onderling 1,5m afstand te houden volgens de aangegeven instructies; gezinsleden kunnen wel gewoon naast elkaar plaatsnemen.

Klik hier voor een impressie van de Life Teen Mis op zondag 14 februari, en hier voor een verslag van de Life Teen avond op zondag 11 oktober: de Grootste Uitvinding.

Een reguliere Life Teen avond
De Life Teen avonden beginnen om 17.45u met een inloop en verwelkomingsmoment in de Laurentiuskerk. Om 18.00u is er een eucharistieviering, die speciaal voor én met behulp van tieners wordt gevierd. Mensen van alle leeftijden zijn hierbij welkom, al wordt de viering wel speciaal op tieners gericht en mogen zij samen vooraan zitten. Aansluitend is iedereen uitgenodigd iets te komen drinken in de keuken van de naastgelegen pastorie (i.v.m. de coronamaatregel van 1,5m afstand kunnen ouders pas in de keuken terecht wanneer de tieners reeds aan het tienerprogramma zijn begonnen). Na de pauze gaat het tienerprogramma van start in de pastorie, voor tieners vanaf vormselleeftijd tot ongeveer 18 jaar. Deze zogenaamde 'Life Teen Edge night' voor de tieners staat in het teken van catechese, deelgroepen, spel en creatieve verwerking, en gebed. Voor ouders wordt er een verdiepend parallelprogramma aangeboden in de keuken van de pastorie (i.v.m. corona wordt voorrang gegeven aan ouders die verder moeten rijden en tussendoor niet gemakkelijk naar huis kunnen). Om 20.30u is de avond afgelopen. Klik hier voor een indruk van het Life Teen zomerfeest, de afsluiting van het jaar, op 5 juli 2020.

Life Teen International
Life Teen is een internationale katholieke beweging, die parochies ondersteunt in tienerwerk. In Nederland zijn er 4 Life Teen parochies; wereldwijd zijn dat er zo'n 1800. Het doel van de Life Teen avonden is om tieners bij elkaar te brengen, en hen dichter naar Christus te leiden: dat zij meer leren over God en het katholieke geloof, en wat dat voor hen persoonlijk kan betekenen. Hieraan wordt op dynamische wijze invulling gegeven, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel, creatieve verwerking, en deelgroep gesprekken. Er is altijd een moment van gebed en er is ruimte om op informele wijze vriendschappen op te bouwen. Life Teen Breda wordt ondersteund vanuit de Heilige Familieparochie en het bisdom Breda. Enkele (pastorale) beroepskrachten en een aantal enthousiaste vrijwilligers verzorgen in de vorm van het Life Teen kernteam de Life Teen avonden in de parochie.

Volg Life Teen Breda op Instagram!

En lees hier meer over het Life Teen zomerkamp 2021, dit jaar in de vorm van een weekend!

Of stuur een bericht naar lifeteenbreda@gmail.com als je vragen hebt.

Jaarprogramma Life Teen Breda 2020-2021, deel gerust.
(hier te downloaden zonder achtergrondkleur)

Bijeenkomsten

11 apr 2021 - 17:45 tot 19:30

Life Teen Breda (alleen H.Mis ivm corona-maatregelen)

9 mei 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

13 jun 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

11 jul 2021 - 15:30 tot 21:00

Life Teen Breda (Zomerfeest)

30 juli t/m 1 augustus 2021

Life Teen zomerkamp-weekend

Bezinningscentrum Emmaus (Helvoirt, NL)