Life Teen Breda 2020-2021

Iedere tweede zondag van de maand is er een Life Teen avond in Breda, speciaal voor tieners vanuit Breda en wijde omgeving! De avonden beginnen met een Eucharistieviering speciaal gericht op tieners, waarna een dynamisch programma volgt waar dieper in het katholieke geloof wordt gedoken en onderlinge vriendschappen worden opgebouwd.

Volgende Life Teen Breda avond

Helaas kan de reguliere Life Teen Breda avond, die gepland stond op zondag 13 december, niet doorgaan i.v.m. de afwezigheid van meerdere kernteamleden. Maar, niet getreurd... want we komen alsnog met de tieners bij elkaar in december, en wel voor de Life Teen Kerstnachtmis op 24 december! Er is op kerstavond een speciale nachtmis voor tieners, in de Laurentiuskerk van de H. Familieparochie! Deze begint om 22.00u, en wordt voor en door tieners (en hun gezinnen) verzorgd. Hopelijk kan er na afloop nog een feestelijk Kerst-ontmoetingsmoment zijn, maar dat is nog afwachten ivm coronamaatregelen, meer informatie hierover volgt.

Het is belangrijk dat je je aanmeldt voor deze kerstnachtmis! Dit kan via een berichtje naar lifeteenbreda@gmail.com, waarbij je eenvoudig zegt dat je komt naar de kerstnachtmis. Omdat nog steeds een maximaal aantal personen geldt voor in de kerk, ga je als tiener voor bij het verkrijgen van een plekje in de kerk. Gezinsleden kunnen zich óók opgeven (dat kan in hetzelfde emailbericht), maar zij komen op de wachtlijst. Korter voor Kerst weten we met hoeveel mensen we mogen samenkomen in de viering, en ieder ontvangt dan nog bericht in de week voor Kerst (tenzij reeds eerder bekend) of zij kunnen komen of niet.

We hopen op een mooie, sfeervolle, en vreugdevolle viering van het prachtige Kerstfeest met jullie, tieners, en hopelijk ook met veel van jullie gezinsleden!

Anders in corona-tijd:

  • Mondkapjes meenemen en opdoen voor 12+ tijdens momenten van bewegen (kerk in en uit komen)
  • Bij de Heilige mis zijn in principe mensen van alle leeftijden welkom. Echter, gezien het advies n.a.v. de corona-maatregelen om met maximaal 30 mensen in de kerk samen te zijn, hebben tieners voorlopig voorrang bij de Life Teen mis (en daarnaast ouders die van ver moeten komen). Opgave vooraf is niet nodig (bij binnenkomst worden de namen geregistreerd), bij de Life Teen kerstnachtmis is opgave wel nodig.

De eerstvolgende reguliere Life Teen Breda avond is op zondag 10 januari 2021. Klik hier voor een impressie van de afgelopen Life Teen Mis op zondag 8 november, en hier voor een verslag van de laatste Life Teen avond op zondag 11 oktober: de Grootste Uitvinding.

Een Life Teen avond
De Life Teen avonden beginnen om 17.45u met een inloop en verwelkomingsmoment in de Laurentiuskerk. Om 18.00u is er een eucharistieviering, die speciaal voor én met behulp van tieners wordt gevierd. Mensen van alle leeftijden zijn hierbij welkom, al wordt de viering wel speciaal op tieners gericht en mogen zij samen vooraan zitten. Aansluitend is iedereen uitgenodigd iets te komen drinken in de keuken van de naastgelegen pastorie (i.v.m. de coronamaatregel van 1,5m afstand kunnen ouders pas in de keuken terecht wanneer de tieners reeds aan het tienerprogramma zijn begonnen). Na de pauze gaat het tienerprogramma van start in de pastorie, voor tieners vanaf vormselleeftijd tot ongeveer 18 jaar. Deze zogenaamde 'Life Teen Edge night' voor de tieners staat in het teken van catechese, deelgroepen, spel en creatieve verwerking, en gebed. Voor ouders wordt er een verdiepend parallelprogramma aangeboden in de keuken van de pastorie (i.v.m. corona wordt voorrang gegeven aan ouders die verder moeten rijden en tussendoor niet gemakkelijk naar huis kunnen). Om 20.30u is de avond afgelopen. Klik hier voor een indruk van het Life Teen zomerfeest, de afsluiting van het jaar, op 5 juli 2020.

Life Teen International
Life Teen is een internationale katholieke beweging, die parochies ondersteunt in tienerwerk. In Nederland zijn er 4 Life Teen parochies; wereldwijd zijn dat er zo'n 1800. Het doel van de Life Teen avonden is om tieners bij elkaar te brengen, en hen dichter naar Christus te leiden: dat zij meer leren over God en het katholieke geloof, en wat dat voor hen persoonlijk kan betekenen. Hieraan wordt op dynamische wijze invulling gegeven, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel, creatieve verwerking, en deelgroep gesprekken. Er is altijd een moment van gebed en er is ruimte om op informele wijze vriendschappen op te bouwen. Life Teen Breda wordt ondersteund vanuit de Heilige Familieparochie en het bisdom Breda. Enkele (pastorale) beroepskrachten en een aantal enthousiaste vrijwilligers verzorgen in de vorm van het Life Teen kernteam de Life Teen avonden in de parochie.

Volg Life Teen Breda op Instagram!

Of stuur een bericht naar lifeteenbreda@gmail.com als je vragen hebt.

Jaarprogramma Life Teen Breda 2020-2021, deel gerust.
(hier te downloaden zonder achtergrondkleur)

Bijeenkomsten

24 dec 2020 - 22:00 tot 23:45

Life Teen Kerstnachtmis in H. Familieparochie

10 jan 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

7 feb 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night) LET OP: 1e zondag vd maand ipv 2e ivm carnaval 14-02

14 Mar 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

11 apr 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

9 mei 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

13 jun 2021 - 17:45 tot 20:30

Life Teen Breda (H.Mis+Night)

11 jul 2021 - 15:30 tot 21:00

Life Teen Breda (Zomerfeest)

Augustus/zomer 2021: Europees Life Teen Zomerkamp (?)

Life Teen Breda 2020-2021