Life Teen Breda 2021-2022

Iedere tweede zondag van de maand is er een Life Teen avond in Breda, speciaal voor tieners vanuit Breda en wijde omgeving! De avonden beginnen met een Eucharistieviering speciaal gericht op tieners, waarna een dynamisch programma volgt waar dieper in het katholieke geloof wordt gedoken en onderlinge vriendschappen worden opgebouwd.

Ter info:

Tot nu toe viel (het opzetten van) Life Teen Breda onder het tienerpastoraat van het bisdom Breda. Inmiddels is het verzelfstandigd, en valt Life Teen Breda geheel onder de R.K. parochie van de Heilige Familie in Breda. Nina Buitenweg-Mertens was vanuit het bisdom bij Life Teen betrokken, maar zij stopt deze zomer met haar functie als tienerwerker. Natuurlijk blijft een link bestaan tussen het bisdom en Life Teen Breda, gezien Life Teen Breda mede voortkomt uit de visie van het bisdom Breda. De berichtgeving rondom Life Teen Breda zal in het vervolg niet meer via de bisdom- of SFC kanalen verlopen, maar via de kanalen van de parochie. De tienerpagina van de Heilige Familie parochie website is hier te vinden, ze hebben ook een Facebook pagina. Maria Alejandra, Nina's opvolger als youth minister bij Life Teen Breda, is te contacteren via lifeteenbreda@gmail.com. Volg Life Teen Breda ook op Instagram.

Na de zomervakantie zal een nieuw jaarprogramma 2022-2023 van Life Teen Breda worden gepresenteerd! Het zal in principe weer iedere 2e zondag van de maand plaatsvinden. Hopelijk tot dan!

Bekijk hier hoe het was bij het Life Teen zomerfeest op 10 juli 2022!

 

Tieners, opgelet, er is goed nieuws: je kunt je nog tot 15 juli opgeven voor het Europese Life Teen zomerkamp, dat van 31 juli t/m 5 augustus 2022 zal plaatsvinden in Helvoirt (NL)!! Het is een supergave week, en kan een levensveranderende week worden, ook voor jou! Klik hier voor aanmelding en meer informatie... en doe dat gauw, want dit jaar wordt het weer Europees en de aanmeldingen stromen al binnen! Ook dit jaar gaan er weer veel kernteamleden vanuit Life Teen Breda mee als leiding, en hopelijk zijn er ook weer veel deelnemers vanuit Breda en het hele bisdom :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 16 januari 2022 was de eerste Life Teen Breda van 2022: lees er hier meer over!

In december 2021 was er een diaconale actie georganiseerd door de tieners van Life Teen Breda: lees er hier meer over!

Zondag 10 oktober 2021 was er weer de eerste inhoudelijke Life Teen avond van het nieuwe seizoen 2021-2022. Het thema was de eerste uit de serie Iconic: LEGEND! Lees er hier meer over.

Zaterdag 11 september 2021 vond de eerste Life Teen avond na de zomervakantie plaats. Het was een geweldige kick-off van het nieuwe Life Teen Breda jaar! Super om weer zoveel tieners bij elkaar te zien, samen vakantieverhalen te delen, spellen te doen, en het nieuwe school/studiejaar aan God toe te vertrouwen.

 

Klik hier voor een impressie van het Life Teen zomerfeest op zondag 11 juli 2021.

Een reguliere Life Teen avond
De Life Teen avonden beginnen om 17.45u met een inloop en verwelkomingsmoment in de Laurentiuskerk. Om 18.00u is er een eucharistieviering, die speciaal voor én met behulp van tieners wordt gevierd. Mensen van alle leeftijden zijn hierbij welkom, al wordt de viering wel speciaal op tieners gericht en mogen zij samen vooraan zitten. Aansluitend is iedereen uitgenodigd iets te komen drinken in de keuken van de naastgelegen pastorie (i.v.m. de coronamaatregel van 1,5m afstand kunnen ouders pas in de keuken terecht wanneer de tieners reeds aan het tienerprogramma zijn begonnen). Na de pauze gaat het tienerprogramma van start in de pastorie, voor tieners vanaf vormselleeftijd tot ongeveer 18 jaar. Deze zogenaamde 'Life Teen Edge night' voor de tieners staat in het teken van catechese, deelgroepen, spel en creatieve verwerking, en gebed. Voor ouders wordt er een verdiepend parallelprogramma aangeboden in de keuken van de pastorie (i.v.m. corona wordt voorrang gegeven aan ouders die verder moeten rijden en tussendoor niet gemakkelijk naar huis kunnen). Om 20.30u is de avond afgelopen. Klik hier voor een indruk van het Life Teen zomerfeest, de afsluiting van het jaar, op 5 juli 2020.

Life Teen International
Life Teen is een internationale katholieke beweging, die parochies ondersteunt in tienerwerk. In Nederland zijn er 4 Life Teen parochies; wereldwijd zijn dat er zo'n 1800. Het doel van de Life Teen avonden is om tieners bij elkaar te brengen, en hen dichter naar Christus te leiden: dat zij meer leren over God en het katholieke geloof, en wat dat voor hen persoonlijk kan betekenen. Hieraan wordt op dynamische wijze invulling gegeven, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel, creatieve verwerking, en deelgroep gesprekken. Er is altijd een moment van gebed en er is ruimte om op informele wijze vriendschappen op te bouwen. Life Teen Breda wordt ondersteund vanuit de Heilige Familieparochie en het bisdom Breda. Enkele (pastorale) beroepskrachten en een aantal enthousiaste vrijwilligers verzorgen in de vorm van het Life Teen kernteam de Life Teen avonden in de parochie.

Volg Life Teen Breda op Instagram!

Of stuur een bericht naar lifeteenbreda@gmail.com als je vragen hebt.

Jaarprogramma Life Teen Breda 2021-2022, deel gerust.

Bijeenkomsten