Landelijke katholieke jongerendag op 31 oktober

15 July 2020

Eindelijk! Na maanden lang brainstormen kunnen wij met trots zeggen dat de eerste editie van de landelijke katholieke jongerendag op 31 oktober 2020 in Den Bosch gehouden zal worden. Youth Pilgrimage Nederland (YPNED) is een samenwerking van jongeren uit Nederlandse bisdommen die een landelijke jongerendag organiseren waar geloof en ontmoeting centraal zullen staan.

In Nederland kennen wij meer dan 600 bedevaartsplaatsen met ieder plaats zijn eigen betekenis en historie. Elk jaar zullen we in een ander bisdom een bedevaartsplaats bezoeken en aan de hand van verschillende workshops er achter komen wat deze plaats zo speciaal maakt, voor de komend 600 jaar hebben we dus genoeg plaats waar wij naar toe kunnen gaan.

Voor de eerste editie van YPNED in Den Bosch staat er een fantastische programma klaar! Aangezien pelgrimeren centraal staat in YPNED zullen we de dag beginnen met gezamenlijk lopen naar de Sint Jan Kathedraal om daar samen de Heilige Mis te vieren. Na de verzorgde lunch zullen wij een start maken aan de door jullie uitgekozen workshop en daarna zullen we samen komen om de dag af te sluiten met een maaltijd en een borrel. Benieuwd wat de workshops zijn? Houd de website en social media in de gaten!

Sinds maart 2020 kunnen wij het eigenlijk niet meer ontlopen. Het coronavirus maakt deel uit van ons dagelijks leven. Met de versoepelingen en maatregelen die nu van toepassing zijn wordt er door de organisatie gewerkt aan een veilige corona-proof editie van YPNED

Bijeenkomsten

31 oktober 2020

Landelijke katholieke jongerendag op 31 oktober