Landelijke katholieke jongerendag op 31 oktober - uitgesteld

15 July 2020

- Update vanuit de YPNED organisatie; katholieke jongerendag 31 oktober wordt uitgesteld - 

"De werkgroep van Youth Pilgrimage Nederland, een landelijke katholieke jongerendag georganiseerd door jongeren voor jongeren, heeft een moeilijke beslissing moeten maken. De afgelopen jaren hebben wij onze tijd gestoken in het bedenken en voorbereiden van een katholieke jongerendag waar geloof en ontmoeting centraal staan. Corona brengt echter veel onzekerheid met zich mee. Voor de zomer besloten wij dat het mogelijk zou zijn in oktober een geweldige dag neer te kunnen zetten die ook nog eens Corona-proof is. Echter door de vele regels denken we deze dag niet volledig tot zijn recht te kunnen laten komen. Helaas, met pijn in ons hart, hebben wij besloten om de eerste editie van YPNED niet door te laten gaan en deze dag te verplaatsen naar een datum volgend jaar. Ontmoeting, persoonlijk contact en gezellig samenzijn zijn naast geloven de pijlers voor YPNED. Op dit moment kunnen we dit niet in alle vrijheid realiseren. Het concept blijft, het programma staat en wij leven vol enthousiasme toe naar dat moment waarop we elkaar echt kunnen ontmoeten tijdens de eerste editie van YPNED!" (Bron: FB pagina Youth Pilgrimage Nederland. Datum 01-09-2020)

 

- Eerdere berichtgeving -

 

Eindelijk! Na maanden lang brainstormen kunnen wij met trots zeggen dat de eerste editie van de landelijke katholieke jongerendag op 31 oktober 2020 in Den Bosch gehouden zal worden. Youth Pilgrimage Nederland (YPNED) is een samenwerking van jongeren uit Nederlandse bisdommen die een landelijke jongerendag organiseren waar geloof en ontmoeting centraal zullen staan.

In Nederland kennen wij meer dan 600 bedevaartsplaatsen met ieder plaats zijn eigen betekenis en historie. Elk jaar zullen we in een ander bisdom een bedevaartsplaats bezoeken en aan de hand van verschillende workshops er achter komen wat deze plaats zo speciaal maakt, voor de komend 600 jaar hebben we dus genoeg plaats waar wij naar toe kunnen gaan.

Voor de eerste editie van YPNED in Den Bosch staat er een fantastische programma klaar! Aangezien pelgrimeren centraal staat in YPNED zullen we de dag beginnen met gezamenlijk lopen naar de Sint Jan Kathedraal om daar samen de Heilige Mis te vieren. Na de verzorgde lunch zullen wij een start maken aan de door jullie uitgekozen workshop en daarna zullen we samen komen om de dag af te sluiten met een maaltijd en een borrel. Benieuwd wat de workshops zijn? Houd de website en social media in de gaten!

Sinds maart 2020 kunnen wij het eigenlijk niet meer ontlopen. Het coronavirus maakt deel uit van ons dagelijks leven. Met de versoepelingen en maatregelen die nu van toepassing zijn wordt er door de organisatie gewerkt aan een veilige corona-proof editie van YPNED

Bijeenkomsten

31 oktober 2020

Landelijke katholieke jongerendag op 31 oktober