Ontmoet de Wereldkerk

Ben Hartmann 18 November 2017

Dat de Kerk groter is dan Nederland en dat christenen elders hun eigen uitdagingen en beproevingen kennen, kun je op 25 november a.s. heel concreet ervaren tijdens de dag 'Ontmoet de wereldkerk'.  Deze grote ontmoetingsbijeenkomst wordt voor het tweede jaar georganiseerd door Kerk in Nood in Conferentiecentrum Gooiland in Hilversum.

Het programma bestaat uit persoonlijke verhalen en getuigenissen van christenen uit de hele Wereldkerk. De volgende sprekers zijn aangekondigd:

  • De Nigeriaanse Rebecca werd door Boko Haram ontvoerd en kreeg van haar gijzelnemer een kind. Ze vertelt hoe ze ontsnapte en zich, met baby, herenigde met haar man.
  • Bisschop Borys Gudziak, geboren in de VS en nu Oekraïens Katholiek-Griekse bisschop van Parijs, vertelt over de wereldkerk en in het bijzonder Oekraïne.
  • Tim Guénard, mishandeld als kind, vertelt hoe hij dankzij de liefde van God en bijzondere mensen in de Kerk gevoelens van haat en wraak kon laten gaan.
  • De Nederlandse pater Frans Baartmans getuigt van ruim 35 jaar ‘leven met de onaanraakbaren’, mensen van de laagste kaste in India.
  • Hoofd-aalmoezenier Tom van Vilsteren vertelt over de pastorale zorg die 34 aalmoezeniers bieden aan de Nederlandse militairen die wereldwijd op missie zijn.

Fatin Mattey-Eshaw, projectmedewerker voor het project 'Vluchtelingen voor vluchtelingen' zal met een groep vanuit het Midden-Oosten naar Nederland gevluchte christenen aanwezig zijn. Enkelen van hen zullen van hun persoonlijke ervaringen getuigen.

Voor meer informatie over de inhoud, organisatie, toegangsprijzen en aanmelding voor 'Ontmoet de Wereldkerk', klik hier.

Bijeenkomsten

25 nov 2017 - 9:30 tot 17:30

Ontmoet de Wereldkerk

Vergelijkbare artikelen

Inloopmiddag De Vuurtoren De ontmoetingsruimte in wijkcentrum De Kastanje naast...
Wat is het toch mooi dat wij allemaal op deze...
Kom ... kom en wees blij! En laten wij allemaal...
Fatin Mattey projectmedewerker Vluchtelingen voor vluchtelingen van het Sint Franciscuscentrum...
Op zaterdag 3 februari 2018 organiseerde Fatin Mattey Eshaw, projectmedewerker...
De Syrische band Suryana verzorgde op 22 januari 2018 een...
Fatin Mattey, projectleider binnen het Sint Franciscuscentrum van het project...
Het Sint Franciscuscentrum is nu te vinden op Twitter. Het...
Het Sint Franciscuscentrum start in samenwerking met Parochie Heilige Familie...
Op zaterdag 11 november 2017 vindt er in Breda een...
Het Sint Franciscuscentrum organiseert achtereenvolgens op woensdag 8 november 2017...
Gebed & ontmoeting als diaconaal samenkomstmoment Voor ieder die zich...