Filmavond met filmgesprek "I, Daniel Blake"

8 October 2017

Het Sint Franciscuscentrum organiseert achtereenvolgens op woensdag 8 november 2017 in Goes, en op donderdag 16 november in Hoeven, een filmavond met filmgesprek rond de film "I, Daniel Blake".

Afsluiting project Uitzicht door Inzet

Deze avonden worden gehouden naar aanleiding van de afsluiting van het project “Uitzicht door Inzet, met projectleider Ad van Loveren (tot 2015 pastoraal werker in de Elisabeth-parochie, Zeeuws-Vlaanderen).

Thema

Hij ontdekte dat je inleven in de leefwereld van langdurig baanlozen alleen kan als je hun leefwereld betreedt. Als thema heeft de avond dan ook "Hoe leef je je in en hoe betreed je de leefwereld van baanlozen voordat je iets gaat doen"?

Voor wie

Alle pastorale beroepskrachten in het bijzonder arbeidspastores, vrijwilligers in de diaconie, besturen PCI en andere geinteresseerden.


Achtergrond

In deze Britse film van Ken Loach (in 2016 Gouden Palm, Cannes), worden we getuige van het verhaal van de zestiger Daniel Blake, een werkloos geworden timmerman die vriendschap sluit met Hayley en haar jonge kinderen. We zien hoe ze allebei op hun eigen manier vastlopen in de raderen van hedendaagse bureaucratie en algehele onverschilligheid.

 

Motto

De insteek van onze avond is pastoraal en diaconaal. Met als motto het volgende citaat van Charles Dickens uit Het grauwe huis:

 

What the poor are to the poor is little known, except to themselves and God.”

 

Daar ligt de uitdaging voor ons! Kennen de armen alleen elkaar nog? Kent alleen God hen nog? Hoe leren we hen kennen en wat hebben ze ons te vertellen?

We benaderen "I, Daniel Blake" als een eigentijdse parabel over mensen die geen uitzicht meer hebben en ons van daaruit oproepen tot engagement en compassie.

 

Gespreksleider

De gespreksleiding wordt verzorgd door Marjeet Verbeek, theologe gespecialiseerd in het filmgesprek en coördinator van Spirit in Roosendaal.

 

Programma

17.30 uur Ontvangst met kopje soep en broodjes

18.30 uur Film met korte inleiding door Marjeet Verbeek

20.30 uur Pauze

20.45 uur Filmgesprek begeleiding Marjeet Verbeek

21.30 uur Afsluiting

 

Aanmelden en kosten

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina. Wilt u bij opgave vermelden voor welke datum en plaats u zich aanmeldt.

Indien u mensen kent die graag deelnemen, maak hen dan attent op deze avond en breng hen mee.

De avond gaat door bij minimaal 20 en maximaal 40 deelnemers. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Bijeenkomsten

8 nov 2017 - 17:30 tot 21:30

Filmavond & filmgesprek "I, Daniel Blake"

R.K. H.Maria Magdalenakerk, Singelstraat 9, Goes
16 nov 2017 - 17:30 tot 21:30

Filmavond & filmgesprek "I, Daniel Blake"

Johanneszaal, Hofstraat 8, Hoeven