Onderwijs en Catechese

'De Rooms-Katholieke school is als een pelgrim onderweg, met zijn richtingaanwijzers vrijheid, verwondering en dialoog.' (P. Raes)

Het kind in ontwikkeling, dat ervaart en verwondert. Het kind dat levensvragen stelt, zich openstelt voor God. De opvoeding en begeleiding start bij de ouders. Na de ouders ligt hier ook een taak voor de katholieke school. Een prachtige missie en tegelijkertijd een uitdaging. Het Sint Franciscuscentrum ondersteunt scholen om te groeien in het uitdragen van de katholieke identiteit. 

Het Sint Franciscuscentrum verbindt de scholen en parochies.  We stimuleren de dialoog om met elkaar en in samenwerking ons te richten op het kind. School en parochie kunnen hierin elkaars verlengstuk zijn en leren vanuit ervaring. 

Het Sint Franciscuscentrum richt zich op: 

  • inrichting lesaanbod en identiteitsvorming op school 
  • nascholing en themamiddagen 
  • catechesetrajecten voor parochies
  • ontwikkelen van katholieke projecten voor scholen en parochies

Zowel de scholen als parochies kunnen op maat worden ondersteund. Er zal sprake zijn van een persoonlijke benadering, passende bij de school, de parochie en de directe omgeving.
Heeft u nog vragen, of wilt u in een gesprek nagaan wat het Sint Franciscuscentrum voor u kan betekenen, neemt u contact op met projectmedewerker Rosalina Boer-Wirken

onderwijs

Projectmedewerker RK Primair Onderwijs

'Graag wil ik mij aan u voorstellen: mijn naam is Rosalina Boer-Wirken, getrouwd en moeder van 2 jongens. Sinds september 2019 ben ik werkzaam als... Lees verder