Afsluiting schooljaar

Simon Dankers 5 August 2016

Zo’n 20 kinderen en tieners hebben begin juli voor de laatste keer bijles en huiswerkbegeleiding ontvangen in het schooljaar 2015-2016. Wekelijks zijn zij naar de ontmoetingsruimte van de Franciscuskerk in Breda Noord of naar wijkhuis ‘Huis van de Westrand’ in Roosendaal gekomen. Daar hebben ze ondersteuning gekregen van jongeren en volwassenen, die vrijwillig tijd hebben geïnvesteerd in het nogmaals doornemen van de leerstof en het geven en nakijken van extra oefeningen. Hierdoor hebben de kinderen en tieners een extra steun in de rug gekregen bij hun schoolwerk en bij de overgang naar het volgende leerjaar. We willen in het bijzonder alle vrijwilligers bedanken die zoveel tijd en energie hebben gegeven! Zij hebben het mogelijk gemaakt dat bijles en huiswerkbegeleiding voor iedereen toegankelijk is.

In het komend schooljaar wordt het aanbod voortgezet en eventueel uitgebreid. Aanmeldingen zijn nu al mogelijk; degenen die in het afgelopen schooljaar hebben deelgenomen, ontvangen in de loop van augustus automatisch bericht.

Het project biedt kinderen en tieners tussen 10 en ca. 16 jaar ondersteuning bij hun persoonlijke groei. Het geven van bijles en huiswerkbegeleiding is daar een concrete invulling van.