Cursus Diaconale Journalistiek: terugkomavond op 7 juni

11 mei 2017

Met een terugkomavond op woensdag 7 juni 2017, krijgt de cursus Diaconale Journalistiek die in februari dit jaar gehouden werd een vervolg. Deelnemers aan de reeks cursusavonden zijn vanaf 19:00 uur welkom in Oudenbosch om een aantal onderdelen van de cursus te hernemen en te verdiepen. Bij de evaluatie van de cursus bleek dat een terugkomdag of vervolgcursus de uitdrukkelijke wens was van meerdere deelnemers.

Programma

Vanaf 19:00 uur worden de deelnemers onthaald met koffie en thee. Om 19:15 uur start het programma met enkele 'best practices' uit de parochies. Deze zullen worden gepresenteerd en besproken. Ook de onderwerpen van de vier avonden komen terug: het nieuwsbericht, interviewtechnieken, nieuws in beeld en de eigen kanalen van de parochie. Om 21:00 uur wordt de avond afgesloten.

De avond wordt gehouden in ‘De Pelgrim’, het nieuw ingerichte diaconale centrum van de H. Bernardusparochie. Deze ruimte, de crypte onder de H.H. Agatha en Barbarabasiliek, werd op 30 april 2017 feestelijk geopend.

Zichtbaarheid verbeteren

De cursus Diaconale Journalistiek is een activiteit van het project Parochies aan de slag voor kwetsbaren. Dit project helpt parochies om de zichtbaarheid van hun diaconie te verbeteren.