Startavond Vastenactie

25 October 2016

Centraal in de Vastenactiecampagne van 2017 staan de 'Eilanden van hoop' in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. Met deze jeugdcentra bieden katholieke organisaties hulp aan kinderen en jongeren om te ontsnappen aan de dwang of de verleiding om lid te worden van machtige en geweldadige criminele bendes.

Tijdens deze avond licht Guus Prevoo, medewerker van de Bisschoppelijke Vastenactie, de achtergronden van de campagne toe en bespreekt het campagnemateriaal.

Guus Prevoo geeft ook een inleiding op de encycliek van paus Franciscus, Laudato Sì. Hierin spreekt de paus onder andere over de sociale ecologie, de rechtvaardige en harmonieuze verhoudingen in de maatschappij. Die is voorwaarde voor een goed samenleven en voor de ontplooiing van ieder afzonderlijk mens. Juist dit laatste is wat de 'Eilanden van hoop' voor de jeugd in San Salvador willen bevorderen. Guus Prevoo laat zien hoe je in de parochie Laudato Sì in de periode van de Veertigdagentijd samen kunt lezen en tot leidraad kunt nemen in de 'Vastenestafette'.

De Vastenestafette begin op Aswoensdag, 1 maart 2017.

Bijeenkomsten

28 nov 2016 - 19:30 tot 21:30

Startavond Vastenactie

Bovendonk, Hofstraat 8 Hoeven