Geloofsfeest 2019: “Doedoededoedoen wat U mij zegt!"

2 July 2019

Ruim negentig ouders en kinderen gingen afgelopen zaterdag mee op reis met Petrus en Paulus! Het feestlied van de dag luidde: “Ja ik wil u volgen Heer en doedoededoen wat U mij zegt!”: een goed motto voor groot en klein. 

In een versierde tent stonden - op verzoek van de kinderen- Matthijs en zijn buikspreekpop Henkie op het toneel. Zij zijn favoriet bij de kinderen en zijn daarom ook weer voor dit derde Geloofsfeest in het Bisdom Breda gevraagd. Matthijs doorliep verschillende Bijbelverhalen over Petrus en Jezus en illustreerde deze met goocheltrucs en grapjes. Neem het verhaal van de blinde Bartimeüs: Matthijs tekent hem op een fotolijst en de getekende ogen van Bartimeüs bewogen écht, tot grote hilariteit van de kinderen.

Op reis

Daarna werden de kinderen verdeeld onder vier apostelen. Onder leiding van Petrus, Paulus, Jakobus en Johannes gingen ze op reis. Een boot bouwen om de Middellandse Zee over te steken, een Kerk bouwen in Rome, Jezus ontmoeten in Jeruzalem en een écht kamvuur stoken en marshmallows roosteren terwijl ze hoorden over Paulus op Malta die gebeten werd door een slang. Van dat laatste kregen ze wel een beetje stress: “is er een slang bij de volgende workshop? Ik hoop dat-ie niet giftig is!” 

Weerbaarheid

De ouders keerden enthousiast terug van een workshop over weerbaarheid, gegeven door een christelijke psychologe. “Een verhaal waar je concreet wat aan hebt voor de opvoeding van je kinderen”, zei een ouder achteraf. 

Het feest eindigde met een mooie Eucharistieviering waarin Monseigneur Liesen voorging. 

“Doedoededoen wat U mij zegt!” is een lied dat lang in je hoofd blijft rondzingen. Zo gaat Jezus mee naar het volgende Geloofsfeest in 2020. Wat de kinderen betreft komen Matthijs & Henkie wéér.