Tiener- en Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit 2022

15 May 2022

Van 30 september tot 2 oktober 2022 organiseert Jongkatholiek samen met het gezins- en jongerenpastoraat van het Bisdom Breda een jongerenweekend. Jongeren van 14-30 jaar zijn van harte uitgenodigd.

Liefde en seksualiteit zijn belangrijke onderwerpen en onze Kerk heeft daar een duidelijke visie over. Eentje die ons geluk voor ogen heeft. Tijdens dit weekend willen we echt ‘in de materie’ duiken, in de hoop dat het jullie helpt om echt goede keuzes voor je leven te maken. We zien het als een investering in de sterke gezinnen van de toekomst. Sinds de start van deze vorming eind 2020 hebben 90 jongeren meegedaan. 

Gods plan

Kapelaan Simons start met een uitleg over de Theologie van het Lichaam die is uitgewerkt door de heilige Paus Johannes Paulus II. Hij helpt ons om te zien wat Gods plan met de mens is, vanaf het eerste begin.

Antwoorden

Vandaar gaan we door naar de ‘praktijk’. Een echtpaar zal spreken over de verkerings- en verlovingstijd. Je moet denken aan antwoorden op vragen als: “Hoe weet ik nu of hij/zij de ware is?” “Wat is de plaats van de seksualiteit in je verkeringstijd?” Daarnaast zullen verschillende gastsprekers ingaan op thema’s als: natuurlijke geboorteregeling, pornografie - wat doet het met je en hoe kom je er los van- en krijg je antwoord op al jouw vragen.

Er is een aparte 'track' voor tieners. Daarin gaat het onder andere over: door wie wordt je beïnvloedt en krijgen ze handvaten hoe ze kunnen blijven 'staan' voor hun eigen keuze. 

Praktisch

Het weekend is in conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven. Je kunt opgehaald worden vanaf het station van Etten-Leur. Voor logies en volpension zijn de kosten 65 euro. Dit bedrag graag vooraf overmaken naar: Franciscuscentrum,
NL 91 RABO 0158 7840 22 o.v.v. Jongerenweekend 2022.

Mochten de kosten een probleem zijn, laat het ons weten. Je kunt je via het aanmeldformulier rechts op deze pagina aanmelden voor dit weekend. Doe dat vóór 15 september 2022, dan sluit de inschrijving. Vragen kun je mailen naar: gezin@bisdombreda.nl.

Bijeenkomsten

30 sep 2022 tot 2 okt 2022 - 18:00 tot 14:00

Jongerenweekend 2022

Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven