Straatmissie in Heinkenszand trekt 400 bezoekers

11 July 2022

Op zaterdag 9 juli jl. werd door de Heilige Damiaanparochie en Heilige Mariaparochie in samenwerking met het Sint Franciscuscentrum alweer de vijfde straatmissie in de regio georganiseerd. Ditmaal in Heinkenszand, vanwege de braderie die zorgde voor veel bezoekers voor de deur. 

De missie is simpel: mensen worden op straat uitgenodigd om een waxinelichtje in de kerk aan te steken. Lang niet iedereen laat zich daartoe verleiden, maar heel veel ook wel. Gezinnen, clubjes jongeren en ouderen zetten de stap. 

Jongeren

In de kerk klinkt mooie muziek -ditmaal verzorgd door jongeren van de jongerengroep in Roosendaal. Het centrale punt is God zelf: Jezus die aanwezig is in het Allerheiligste. Het doel is dat mensen letterlijk bij Hem worden gebracht. Voor Hem mogen de kaarsjes neergezet worden. Op een tafel kunnen gebeden, zorgen en intenties worden opgeschreven en gepost in een intentiebox: briefjes aan God. 

Alweer de vijfde missie

Dankzij het feit dat dit de vijfde missie is op Walcheren/Beveland is er al een grote ploeg geweldige parochianen die deze missies meedragen. De een heeft een talent om mensen op straat uit te nodigen, de ander om ze te ontvangen in de kerk en een luisterend oor te bieden.

Al met al waren er veel bezoekers ontroerd, zijn er pastorale gesprekken gevoerd met mensen die veel verdriet hadden in hun leven en zijn er vierhonderd (!) waxinelichtjes aangestoken. Een aantal keer stond men echt 'in de rij' om het waxinelichtje onderaan het altaar aan te steken.

De kerk is naar buiten getreden en gezien de traantjes en gebeden is dit zeker een geloofsmoment geworden voor veel mensen.