Gezinsevents in Nederland

14 October 2019

Je zou het misschien niet denken: maar er zijn heel veel katholieke organisaties en gemeenschappen die een goed aanbod hebben voor gezinnen. Hieronder vind je een overzicht. 

Samuel Advies voor Geloofsgroei is een non-profit organisatie van enthousiaste en toegewijde mensen die de liefde van God bij de jeugd van nu willen brengen. Samuel ontwikkelt mooie materialen en geeft advies aan iedereen die zich inzet voor de geloofsopvoeding van kinderen, tieners en jongeren. 

Het koffertje van Samuel gaat op reis van gezin naar gezin. Laat je inspireren door de vele verrassingen in het koffertje die jullie als gezin willen helpen om samen in gebed te gaan en te luisteren naar wat God je te zeggen heeft.

De KISI kids zeggen over zichzelf: wij zijn een internationale groep kinderen, jongeren en volwassenen – eigenlijk net zoals een grote familie. Met liederen en musicals gaan we op weg om de Blijde Boodschap van Jezus naar de mensen te brengen. Wij willen leren om God te ontdekken, onze talenten te ontplooien en Jezus elke dag na te volgen. Wij zijn een katholieke beweging met een oecumenische missie.

De KCV (Katholieke Charismatische Vernieuwing) organiseert onder andere elk jaar een bijzondere vakantieweek voor gezinnen in de meivakantie: Celebrate. Op een vakantiepark wordt een goed programma aangeboden voor alle leeftijdscategorieën. 

De Gemeenschap Emmanuel heeft o.a. elk jaar een geweldig zomerkamp voor kinderen en in het najaar een herstweekend voor het hele gezin. 

De katholieke leefgemeenschap Chemin Neuf heeft een oecumenische roeping. Zij organiseren in de Paulusabdij onder andere een KANA-week voor echtparen en gezinnen. Daarnaast hebben ze een breed aanbod van events voor tieners, jongeren en voor iedereen die graag zijn of haar geloof wil verdiepen. 

Wie meer wil weten of begeleiding zoekt bij natuurlijke geboorteregeling, kan terecht bij FertilityCare. Zij geven coaching en medische ondersteuning bij gezinsplanning en kinderwens.