Nieuw magazine voor aanstaande bruidsparen

17 December 2018

Voor aanstaande bruidsparen is het huwelijksmagazine ‘Ja, ik wil’ sinds kort verkrijgbaar. Met veel illustraties en getuigenissen van echtparen worden een aantal belangrijke aspecten van het huwelijksleven uitgewerkt. 

Sinds ruim een jaar wordt er ook in het Bisdom Breda een nieuwe cursus huwelijksvoorbereiding gegeven. Een groep echtparen, priesters en diakens is hiervoor opgeleid. In drie avonden wordt er gesproken over:

  1. Liefde is… Natuurlijk weet iedereen wat liefde is, maar we gaan hier dieper in op Gods plan voor man en vrouw en de liefde van Jezus voor de mensen: een liefde die het voorbeeld is voor ons huwelijk.
  2. Het sacrament van het huwelijk: wat houdt dit ‘sacrament’ in, wat betekent het en wat beloven we elkaar?
  3. Seksualiteit en vruchtbaarheid: hoe beleef je dat zoveel mogelijk zoals bedoeld door onze Schepper?

Meedoen met de cursus? Klik hier.

In het nieuwe magazine worden deze onderwerpen verder uitgewerkt en geïllustreerd met ervaringen van echtparen. Zo is er een jong echtpaar dat net hun tweede kindje verwachtte toen hij een hersenbloeding kreeg. Hoe ga je daarmee om als echtpaar en waar is God? Nu, een paar jaar later, vertellen zij: “We ervaren dat God met ons meewandelt, wat er ook gebeurt!” 

Tot slot wordt een overzicht gegeven van allerhande katholieke initiatieven die een aanbod hebben gericht op gezinnen. Van Family Factory (opvoeding) tot enthousiaste katholieke initiatieven gericht op jonge mensen en gezinnen.

Aanstaande bruidsparen kunnen een gratis proefnummer aanvragen via: secretariaat@sintfranciscuscentrum.nl. Ook parochies uit het Bisdom Breda die het willen inzetten ter versterking van de huwelijksvoorbereiding – ook als ze een andere cursus geven of bruidsparen persoonlijk begeleiden- kunnen gratis exemplaren aanvragen.