Rebuilt: kinderen en gezinnen uitnodigen in de parochie

Woensdag 14 november wil het gezinspastoraat, in aansluiting op de impulsavond van 29 mei jl. over Rebuilt, inzoomen op het uitnodigen van kinderen en gezinnen in de parochie. Deze vormingsdag is bestemd voor vrijwilligers en beroepskrachten actief in het pastoraat. 

Op verschillende plekken in het land wordt succesvol ervaring opgedaan met Rebuilt (Lucaskerk in Den Bosch) en gezinscatechese (o.a. de Jacobuskerk in Den Haag). Initiatiefnemers vertellen over hun ervaringen hiermee. Doel van deze dag is om parochies inhoudelijke handreikingen te geven om jongere generaties uit te nodigen. Het programma ziet er als volgt uit: 

9.30Ontvangst met koffie/thee
10.00Gebed en welkom door Monseigneur Liesen
10.05Op weg met Rebuilt en Alpha in het bisdom Breda, door diaken Egbert Bornhijm.
10.20Ouders en kinderen ontvangen op zondagochtend. Hoe doen ze dat in Rebuiltparochie de Lucaskerk in Den Bosch? Welke muziekkeus spreekt jonge generaties aan? Door Robert van Aken (pr.)
11.20Uitwisseling met de spreker
12.00Broodje, koffie/thee (wordt voor gezorgd)
12.30De doelgroep uitnodigen: persoonlijk en via digitale media (Facebook). Door Jochem van Velthoven (pr.) en Brechje Loenen
13.00Gezinscatechese realiseren in de parochie. Ervaringen in de Jacobus de Meerderekerk in Den Haag. Door Michiel Thijssen, team-lid en vader. 
13.45Uitwisseling met de spreker
14.00Conclusie en afsluiting door Monseigneur Liesen
14.15Afsluiting met gebed in de studentenkapel
14.30Koffie/thee en gelegenheid om na te praten

 

Aanmelden kan door naam en emailadres in te vullen in het formulier hiernaast.

Bijeenkomsten

14 nov 2018 - 9:45 tot 14:30

Rebuilt: kinderen en gezinnen uitnodigen in de parochie

Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven