Witte Donderdag

2 April 2020

Vandaag viert Jezus met zijn leerlingen het Laatste Avondmaal. Dat is de eerste Eucharistieviering en dus een heel groot feest. Vandaag niet vasten hoor! Dat mag je morgen op Goede Vrijdag doen. Jezus waste ook de voeten van de leerlingen.

Je kunt Witte Donderdag op de volgende manieren thuis vieren: 

  • Dek de tafel mooi, zoals dat ook was in de bovenzaal waar Jezus was met zijn leerlingen. Pak een mooi wit kleed, bloemetjes en een paar kaarsen. Vraag aan je ouders of je elkaar mag dienen -zoals Jezus geleerd heeft - door voor elkaar op te scheppen. Eet smakelijk.
  • Door vergeving te vragen. Pak een dienblad en leg daar een laagje zand op. Ga met elkaar om de tafel zitten. Schrijf in het zand iets waarvan je vindt dat je het niet goed gedaan hebt. Als je er spijt van hebt dan veegt de volgende het uit en schrijft in het zand wat hij/zij niet zo goed heeft gedaan. Die geeft het aan de volgende ...en ga zo door.

Hier vind je een mooie kleurplaat van de voetwassing en hier een van het Laatste Avondmaal

Klik hier voor de kruisweg van morgen! 

Kapelaan Jochem gaat deze morgen met jullie 'lopen'! Knip de plaatjes uit, kleur ze en plak ze op een lange strook papier. Zo maak je je eigen kruisweg. Zorg ervoor dat je die morgen bij je hebt om 19.00 uur als Kapelaan Jochem de kruisweg gaat lopen via Facebook Live

De mooie tekening van Witte Donderdag hierboven is van houvastopschool.nl.