Kosterbijeenkomst ´Gastvrouw gastheer van de Parochie´

16 May 2017

De jaarlijkse kosterbijeenkomst 2017 heeft als thema ´Gastvrouw gastheer van de Parochie´

Het is een goede gewoonte geworden, dat er jaarlijks aan de leden van het kostersgilde in ons bisdom bijeenkomsten worden aangeboden, waarin informatie wordt gegeven en uitgewisseld, over het werk waarvoor kosters zich inzetten.

Waar?

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd zowel in vicariaat Middelburg als in vicariaat Breda, U kunt dit zien in het kalenderoverzicht hiernaast.

Onderwerp

Kosters worden vaak aangesproken over het wel en wee van de parochie en vooral door andere vrijwilligers en medewerkers in de geloofsgemeenschap. Daarom is het onderwerp  'Hoe zijn wij als koster gastvrouw en gastheer in en rond onze kerken in onze parochies?' Daarnaast wordt er ingegaan op een eerder gedaan verzoek: 'Met welke voorwerpen van textiel hebben wij als kosters te maken en wat kunnen we er allemaal mee?' Op deze manier kunnen we ervaringen uitwisselen en elkaar wijzer maken van eigen ervaringen.

Door wie?

Zoals u van ons gewend bent worden de bijeenkomsten geleid door emeritus pastoor Peter de Rooij uit Roosendaal en diaken Wim Tobé uit Breda, voorzitter Diocesane Commissie voor Liturgie.

Vragen?

We nodigen u van harte uit om vragen die u bij uw werk als koster heeft, van te voren bekend te maken bij uw aanmelding.

Voorwerpen

Wie van u een bijzonder liturgisch voorwerp heeft in kerk, sacristie, brandkast of kluis vragen we om dit mee te nemen om er iets over te vertellen of te vragen. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze site. Wilt u hierbij plaats en tijd vermelden en uw eventuele vragen? Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

 

 

 
 

Bijeenkomsten

12 jun 2017 - 19:30 tot 21:30

Kosterbijeenkomst ´Gastvrouw gastheer van de Parochie´

Perron Zuid-Oost, Stationsstraat 5, Axel
13 jun 2017 - 14:00 tot 16:00

Kosterbijeenkomst ´Gastvrouw gastheer van de Parochie´

Johanneszaal Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven
13 jun 2017 - 19:30 tot 21:30

Kosterbijeenkomst ´Gastvrouw gastheer van de Parochie´

Johanneszaal Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven