"Vol vreugde ziet God naar mensen die DIENEN: zij scheppen Geluk"

17 November 2017
Grote deelname Misdienaars- en Acolietenweekend 2017  '(Mis) dienaar ten top'

20171125-SFC-Misdienaarsdag-crypte1.jpg

Samen zingen met bewegingen
Van vrijdagavond 3 tot en met zondagmiddag 5 november 2017 vond het diocesane Misdienaars- en Acolietenweekend 2017 plaats in Oudenbosch. In, rond en onder de H.H. Agatha en Barbara Basiliek van Oudenbosch was het een gezellige drukte. Meer dan 50 jongens en meisjes, in leeftijd variërend tussen 7 en 18 jaar uit verschillende delen van ons hele bisdom, verbleven in de gastvrije H. Bernardusparochie. De misdienaars en acolieten beleefden met het thema “(Mis) dienaar ten Top” een gevarieerd programma. Van spel, knutselen, het instuderen van een toepasselijk lied met bijhorende bewegingen tot en met interessante ontmoetingen en bezoeken.

Op zaterdagochtend bezocht vicaris Paul Verbeek de misdienaars en sprak met hen in de Hellemondskapel van de basiliek over “het misdienaar zijn”.

In de middag bezochten de kinderen en jongeren het Stoofje, een inloophuis in Oudenbosch. Ze brachten een eigen gift mee en en ontmoetten mensen die met diaconie bezig zijn. De diaconie stond ook centraal in de speurtocht naar dienende heiligen in de basiliek. Daar zochten de deelnemers naar een foto van de heilige Pater Damiaan, die door zijn inzet voor de melaatsen in Hawaii veel mensen inspireert.  Aalmoezenier Marco Spies maakte veel indruk met zijn getuigenis over de invulling van zijn werk. Na het bezoek aan de sterrenwacht bekeek de groep de film Zootropolis. Deze film toont hoe een klein iemand grote dingen doet.

Op zondagochtend betraden alle misdienaars in hun eigen togen de basiliek voor de feestelijke eucharistieviering. Elke misdienaar had er zijn of haar taak. Pastoor Maickel Prasing heette iedereen welkom, in het bijzonder de grote groep misdienaars en acolieten en hun papa’s en mama’s, broers en zussen, familieleden en vrienden. “Er zullen vandaag veel pastoors niet zo blij zijn als deze pastoor!” zei pastoor Prasing. “Want er zullen deze morgen weinig misdienaars en acolieten te vinden zijn in de kerken van ons bisdom. Ze zijn immers allemaal hier!”

¨Wij kijken terug op een geslaagd weekend.¨ zeggen de vrijwilligers. ¨De H. Bernardusparochie heeft ons gastvrij ontvangen. Hiervoor alle dank. We hopen volgend jaar weer een misdienaarsweekend te organiseren.¨ De data zijn al geprikt: 28-29-30 september 2018.