Sint Franciscusdag 2017

8 augustus 2017

Met het thema ‘Verkondig het Evangelie, desnoods met woorden’ houdt het Sint Franciscuscentrum op woensdag 4 oktober 2017 van 18.00 tot 21.15 uur de tweede Sint Franciscusdag. Een gezamenlijke maaltijd, een inleiding door bisschop Liesen, verschillende sprekers en ruimte voor uitwisseling maken deel uit van het programma. De locatie is het klooster van Chemin Neuf in Oosterhout. Iedereen die beroepsmatig of vrijwillig actief is in de Kerk is welkom.

Verkondig het evangelie

Het thema dit jaar is een bekend citaat van de heilige Franciscus van Assisi: ‘Verkondig het Evangelie, desnoods met woorden’. Mgr. Liesen spreekt veel over de noodzaak aan de mensen het geloof opnieuw voor te stellen. In zijn pastorale brief van april 2017 werkt hij dit verder uit. De woorden van de heilige Franciscus drukken de wijsheid van de Kerk uit dat de verkondiging in vele vormen kan gebeuren. De Goede boodschap bereikt mensen niet alleen door – zeg maar – preken en websiteberichten, maar bijvoorbeeld ook via daden van naastenliefde, volksdevoties, de schoonheid in de kunst en ontmoetingen tussen mensen. Tijdens deze avond zullen verschillende sprekers ingaan op hoe nieuwe initiatieven vormen zijn van ‘verkondig, desnoods met woorden’.

Nieuwe evangelisatie

Onlangs verscheen het Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie. Dit boekje van 150 bladzijden bevat een selectie kerkelijke documenten over wat Evangelisatie precies betekent en hoe gelovigen de verkondiging van de Goede boodschap met enthousiasme kunnen oppakken. Door middel van het vormingsaanbod en de diaconale projecten wil het Sint Franciscuscentrum bijdragen aan de Nieuwe Evangelisatie.

In het kort

Wat:Sint Franciscusdag
Waar:Klooster van Chemin Neuf, Hoogstraat 80, Oosterhout
Wanneer:4 oktober 2017 van 18.00 tot 21.15 uur (inclusief maaltijd)
Voor wie:Iedereen die actief is in het pastoraat
Aanmelden:Via de evenementpagina
Kosten:Vrijwillige bijdrage in de onkosten