Christmasfever tijdens Serious Request

Tussen 18 en 24 december komt ‘Serious Request’ naar de Grote Markt in Breda. Per dag worden er tussen de 70.000 – 100.000 mensen verwacht. Op donderdagavond 22 december willen we hen uitnodigen in de kerk. Paus Franciscus heeft gezegd: “Christus komt onder ons met Kerst: het is de perfecte tijd voor een ontmoeting met Hem”. Om deze Christmasfever tot een succes te maken vragen we parochianen uit alle parochies van Breda e.o. en andere geinteresseerden om mee te helpen.

Wat gaan we doen?

In de Kerk klinkt muziek en iedere bezoeker wordt uitgenodigd om een waxinelichtje bij het Allerheiligste neer te zetten. Er is gelegenheid om gebedsintenties op te schrijven en via de ‘intentiebox’ voor het altaar aan God te geven. Ook kan men terecht voor een gesprek en om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. Alle bezoekers worden van harte uitgenodigd voor de kerstvieringen in de diverse parochies in en rondom Breda. Kijk voor een sfeerimpressie van een fever de video hier

Hoe kunt u meehelpen?

Er zijn verschillende taken:

  • Straatteams nodigen de mensen op straat uit om een kaarsje aan te komen steken in de kerk.
  • Ontvangstteams zorgen ervoor dat mensen in de kerk worden opgevangen.
  • Het muziekteam zorgt voor gedragen muziek die door de kerk klinkt.

Tijdens de voorbereiding om 18.00 uur worden de teams samengesteld. Daarbij wordt gekeken naar ieders wensen en mogelijkheden. Mocht u iets in de muziek kunnen betekenen, dan vragen we u dit door te geven via hannievergouwen@gmail.com.

Praktisch

TijdDonderdag 22 december van 18.00 - 22.00 uur (voor de vrijwilligers)
LocatieHl. Antoniuskathedraal, St Janstraat 8 in Breda
AanmeldenVia het formulier onder deze pagina of mailen naar: hannievergouwen@gmail.com 

Bijeenkomsten

22 dec 2016 - 18:00 tot 22:00

Christmasfever tijdens Serious Request

Sint Janstraat 8, Breda