Eerste diocesane dag ‘Biddende Moeders’

De genade van het gebed

Het was een gezellige drukte op 15 oktober in de pastorie naast de Sint Josephkerk in Roosendaal. Daar werd de eerste diocesane dag van ‘Biddende Moeders’ gehouden in het bisdom Breda. Al snel werd het duidelijk dat de Wereldkerk naar ons toekomt. Er klonken Arabische, Assyrische en Nederlandse klanken, maar de onderlinge cultuur- en taalverschillen werden snel overwonnen door het gemeenschappelijk geloof.

In de pastorie en in de kerk kwamen ongeveer 27 moeders en 10 kinderen bij elkaar voor de eerste diocesane contactdag voor de Biddende Moeders. In de ochtend vierde de groep met bisschop Liesen als hoofdcelebrant en met pastoor H. Akkermans als concelebrant de heilige Mis. Daarna volgde een programma van lezing, bezinning, onderlinge ontmoeting, getuigenis en gebed.

In het bisdom Breda zijn er momenteel vijf groepen actief namelijk in Breda, Oosterhout, Oudenbosch, Bergen op Zoom en Roosendaal. De diocesane dag voor ‘Biddende Moeders’ bracht hen samen en is een vervolg op presentatiedagen die zijn gehouden in Bergen op Zoom en in Gilze. Uit de presentatiedag in Gilze is de Bredase gebedsgroep ontstaan. Vervolgens zijn door de aandacht voor dit project ook groepen in Oudenbosch en Roosendaal gestart.

Zie voor het volledige artikel: www.bisdombreda.nl