Zeeland goed vertegenwoordigd bij gezinsactiviteiten

28 March 2019

'Nieuwe' gezinnen, moeders en jonggehuwden hebben de afgelopen weekenden meegedaan aan respectievelijk de gezinsdag, de diocesane biddende moedersdag en de middag voor bruidsparen en jonggehuwden.
Opmerkelijk was dat veel van hen uit Zeeland kwamen.

Ongeveer vijftig mensen deden mee aan de gezinsdag op 17 maart bij Chemin Neuf in de Paulusabdij in Oosterhout. De ouders kregen een eerste kennismaking met Kana, de missie voor echtparen van Chemin Neuf. 

Een paar moeders uit Zeeuws-Vlaanderen zagen we terug tijdens de diocesane biddende moedersdag in Bergen op Zoom: ze hopen ook in Zeeland met andere moeders te gaan bidden voor de (klein)kinderen. Op 14 maart is in Terneuzen een presentatie over dit gebedsinitiatief gegeven, waarbij twintig moeders aanwezig waren. Bijna teveel om in één groep van start te gaan. Tot Pasen bidden en wachten ze om te zien of hun verlangen blijft. 

Op 24 maart kwamen dertien aanstaande bruidsparen en jonggehuwden naar Roosendaal waar ze kennismaakten met de Marriage Course. De dag werd afgesloten met het opschrijven van hun hartewensen. Tijdens een moment van aanbidding konden ze die bij de Heer neerleggen: spontaan kwamen de stellen twee-aan-twee naar voren. 

We hopen al deze mensen weer terug te zien tijdens de gezinsdag op 6 juli.