“We genieten nog na van de mooie gezinsdag!”

12 July 2019

Dat mailde een van de moeders na afloop van de gezinsdag op zaterdag 6 juli jl. Ruim zestig ouders, kinderen en een paar opa’s en oma’s genoten van zon, zee, strand en geloof. De kinderen hadden grote lol met Bessie, de puppy van de boerderij en de tieners hadden een Life Teen programma op het strand. De boodschap: God gaat een weg met je, je bent nooit ‘af’. 

Marie-José van den Heuvel, een jonge veearts uit Cadzand sprak voor de (groot)ouders over Gods aanwezigheid in ons leven op dit moment. Juist ook als we lijden en zwak zijn. Daar werd over uitgewisseld in deelgroepjes en een enkeling besloot dat het tijd was om ‘schoon schip’ te maken en het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. 

Een paar gezinnen kwamen uit het Bisdom Rotterdam, de overige aanwezigen kwamen veelal uit Zeeuws-Vlaanderen. Eén Syrisch gezin was erbij, ze waren zo moedig om helemaal uit Dongen te komen. 

In de middag was de gezinsspeurtocht op het strand. Zes Nederlandse vlaggen symboliseerden de eerste zes dagen van de schepping. Bijvoorbeeld bij de derde scheppingsdag -God schiep de bomen en de planten- was de vraag: ‘hoe goed zorg jij voor de natuur?’ en de opdracht was om een ‘duintuintje’ te bouwen met zand, water, wier en takjes. Dat deden de kinderen met veel enthousiasme.

De zevende dag was de Eucharistieviering in de strandkerk. Aangesterkt door een uitgebreide barbecue mét marshmallows namen de gezinnen afscheid: “Tot volgend jaar, dan komen we weer!”