Deelnemer: "Hoe dichter bij God, hoe meer verbonden als man en vrouw"

Met 75 echtparen en kinderen was de gezinsdag op 25 maart 2017 op Bovendonk goed vol. Verrassend was dat er ook veel Arabische christenen waren aangeschoven. Deze keer had de dag dan ook een internationaal tintje.

 

Telefoon!!!

Met een geintje openden Marcel en Caroline Janssen, de sprekers van Connected! van de Gemeenschap Emmanuel hun lezing. Wie herkent dit: “Na zes weken huwelijk: schatje, je moeder aan de telefoon!, na zes maanden: het is voor jou!, na zes jaar: telefoon!!!!” Dit om maar te illustreren dat het begin van een relatie geen startpunt, maar een hoogtepunt lijkt… 

Onze liefde is als een zaadje dat mag groeien. Het heet echter meststof nodig. Wat die voorwaarden en die elementen zijn om het te laten bloeien, daar gaan we over spreken.

 

Een heel aantal handreikingen maakten wat los bij de deelnemers. Zo vertelde een Syrische jonge moeder in de pauze: “voor mij is het zo belangrijk dat deze sprekers nu eens vertellen dat het zo belangrijk is dat mijn man tegen me zegt dat hij van me houdt. Als ik dat tegen hem zeg reageert hij met: “dat wéét je toch?!”

 

Verbonden

In de middag spraken Frank en Frederike Proost, die ingingen op de plaats die je God geeft in je huwelijk. Ze projecteerden een driehoek: man-vrouw-God. Al snel sprong een jonge vrouw spontaan op, liep naar het beamerscherm en zei: “Hoe dichter we samen bij God komen, hoe meer we als man en vrouw met elkaar verbonden zijn.”

 

Musical

De kinderen hadden hard gewerkt: ze hebben een mini-musical over de Barmhartige Vader van de KISI-kids geleerd. Daarvoor was een speciaal KISI team gekomen. Bij het optreden van de kinderen aan het eind van de dag was vooral hun publiek– de eigen ouders – apetrots. Een moeder zei aan het eind van de dag toen ze haar boeltje weer bij elkaar pakte: “hij heeft het zo leuk gehad, hij wil niet meer mee naar huis…”

 

Vernieuwing van de trouwbelofte

Aan het eind van de dag vernieuwden alle echtparen hun trouwbelofte voor de bisschop. “God is de eerste die zegt: ik wil. Als je je gelofte hernieuwt doe je mee met Jezus”. Vooral de Arabische deelnemers waren zo uitzinnig blij na de vernieuwing van hun trouwbelofte, dat het lastig was de stilte tot het eind te bewaren in de Bovendonkse kapel….

Het feest werd afgesloten met frietjes, worstjes en appelmoes.

Op naar de volgende gezinsdag!