Bibliodrama - Theater in de kerk

1 April 2017

Op zaterdag 13 mei 2017 vindt wederom Bibliodrama - Theater in de Kerk plaats, dit jaar in de H. Antonius Abt kerk te Chaam. De dag begint om 10.00 uur ’s ochtends, en duurt tot even na 20.00 uur. Deze dag is bedoeld voor alle jongeren vanaf vormselleeftijd - 30 jaar.

In één dag wordt er, onder enthousiaste en vakkundige begeleiding, met deze jongeren een bijbelverhaal in theatervorm tot uitdrukking gebracht. In de ochtend wordt de achtergrond van het verhaal verteld en worden de jongeren ingedeeld in één van de workshop groepen (drama, schmink en kleding, dans, muziek en zang, decor, en techniek). Tegen het eind van de dag is het theaterstuk ingestudeerd en wordt dat direct die avond om 19.00 uur voor belangstellenden uitgevoerd in de kerk.

Onder de naam ‘It’s Up to You’ wordt het verhaal van de barmhartige Samaritaan en het aansluitend verhaal van Maria en Martha opgevoerd. Hierbij gaan we op zoek naar wie onze naaste is... en voor wie wij de naaste kunnen zijn. Welke rol speelt God hierin, en hoe kunnen we een voorbeeld nemen aan Maria en Martha? Dit is deze keer het thema dat centraal staat.

Wil jij meedoen met deze avontuurlijke en creatieve dag? Meld je dan nu hiervoor aan, door een mailtje te sturen naar theaterindekerk@outlook.com (ook voor verdere vragen). Vermeld hierbij je naam, en je 1e en 2e voorkeur voor de workshop groep waaraan je graag wilt deelnemen. Daarnaast kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Theater in de Kerk, via de Facebook pagina ‘Theater in de Kerk’ en deze website. Mocht je niet mee kunnen doen met de dag zelf, ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om de theaterproductie te komen bekijken op zaterdag 13 mei om 19.00 uur te Chaam.

Hopelijk tot dan!

Bijeenkomsten

13 mei 2017 - 9:30 tot 20:30

Bibliodrama - Theater in de kerk

Dorpsstraat 48, Chaam