Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ in Oudenbosch

21 November 2017

De H. Bernardusparochie organiseert in samenwerking met het Sint Franciscuscentrum de theatervoorstelling 'De Omzieners'.

Beschrijving
Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven”, zegt Inge Nooijen, coördinatrice van sociale wijkteams. "Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven."  Laurens Umans, schrijver en regisseur van ‘De OmZieners’ sluit daarbij aan: "Wij willen het echte leven op het toneel brengen, van echte mensen, mensen van vlees en bloed die in armoede leven. Dat is waar het ons om gaat. En dat doen we met hartstocht en humor."

 

‘De OmZieners’ is een voorstelling van de Joseph Wresinski cultuur Stichting een theatergroep van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers. Samen maken en spelen ze theater dat laat zien wat mensen in armoede meemaken, wat ze denken en voelen en wat anderen over hen denken en zeggen. ‘Wij willen heel graag de ogen openen van mensen die van alles denken over armoede, over ons dus. Er zijn mensen die zeggen dat armoede je eigen schuld is. Maar weten zij wel waarover zij praten? Kennen zij ons?’

 

Voor wie
Pastorale beroepskrachten en vrijwilligers in de parochies en alle andere geïnteresseerden.

Wanneer en waar
De voorstelling vindt plaats op zaterdag 9 december om 20.00 uur in de Pauluskerk, Jasmijnstraat 3 in Oudenbosch. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Inschrijven en kosten

U kunt zich aanmelden via omzieners@gmail.com onder vermelding van "Oudenbosch".
De entree is gratis, vrije gift na afloop. De giften komen ten gunste van de allerarmsten in onze samenleving.

Bijeenkomsten

9 dec 2017 - 20:00

Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ in Oudenbosch

Pauluskerk, Jasmijnlaan 3, 4731 CC Oudenbosch