Benedictijnse manier van leven - een levensregel voor beginners

4 September 2018

In het voorprogramma op de bisdombedevaart in het najaar van 2019, biedt het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, vier maal een lezing elk op verschillende plaatsen aan van een van de gebroeders Geert en Wil Derkse over 'Benedictijnse manier van leven, een levensregel voor beginners'

Als seculier oblaat van de benedictijnse Sint Willibrordusabdij te Doetinchem kunnen zij als geen ander vanuit doorleefde ervaring en ontwikkeling spreken over dit onderwerp. Zij leiden deelnemers in en nemen hen mee in de spirtualiteit van H. Benedictus en hoe dit toe te passen in het dagelijks leven.

Voor wie
Iedereen met belangsteling voor dit onderwerp is van harte welkom.

Wanneer en waar
Voor informatie over data en plaatsen zie de kalender hiernaast.

Over de sprekers
Wil Derkse (1952) studeerde scheikunde en filosofie. Hij vervulde vele functies. Zo was hij directeur van de Radboudstichting en hoogleraar filosofie aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen. Hij was directeur van het Gastenhuis Kasteel Slangenburg dat nauw met de Sint Willibrordusabdij te Doetinchem verbonden is.
Wil Derkse is seculier oblaat van de Sint Willibrordusabdij in Doetinchem. Hij schreef verschillende boeken en artikelen over de benedictijnse spiritualiteit en de toepassing van de Regel van Benedictus in het maatschappelijk leven. In 2000 verscheen bij uitgeverij Lannoo: Een levensregel voor beginners: Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven. Zeven jaar later publiceerde hij bij dezelfde uitgever: Gezegend leven: Benedictijnse richtlijnen voor wie naar het goede verlangt.

Geert Derkse (1956) studeerde theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en de Theologische faculteit Tilburg. Hij werkte na zijn studie in het onderwijs. Hij was directeur van Scholengemeenschap de la Salle in Baarle-Nassau en rector van het Juvenaat in Bergen op Zoom.
Geert Derkse is een kenner van de Benedictijnse spiritualiteit die hij in zijn stijl van leidinggeven ook toepast. Hij is seculier oblaat van de Sint Willibrordusabdij in Doetinchem. Hij verzorgt regelmatig lezingen en workshops over de Benedictijnse spiritualiteit. Hij werkte ook mee aan de kloosterweekends voor mensen in het onderwijs die het bisdom Breda organiseerde.

Inschrijven en kosten
U kunt u inschrijven voor een van de lezingen door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Wilt u bij inschrijven de datum en plaats erbij vermelden?
Aan de lezingen zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage welkom.

Verslagen
Voor de verslagen van de avonden klik hier en hier.

Bijeenkomsten

16 okt 2018 - 19:30 tot 21:30

'Benedictijnse manier van leven' lezing door Wil Derkse

De Ontmoetingskerk, Bolwerk Zuid 134 in Bergen op Zoom
17 okt 2018 - 19:30 tot 21:30

'Benedictijnse manier van leven' lezing door Wil Derkse

Bisdomkantoor, Veemarktstraat 48 in Breda
12 Mar 2019 - 19:30 tot 21:30

'Benedictijnse manier van leven' lezing door Geert Derkse

Verenigingsgebouw 'Trefpunt', Hoofdstraat 54 in Ovezande
13 Mar 2019 - 19:30 tot 21:30

'Benedictijnse manier van leven' lezing door Geert Derkse

Cuyperszaal, Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara, Markt 57 in Oudenbosch