Lezing door Leo Fijen 'Ontdek de monnik in jezelf'

17 November 2018

'Ontdek de monnik in jezelf', leven uit de barmhartigheid van God
Met deze titel neemt Leo Fijen ons op woensdagavond 23 januari van 19.30 uur - 21.30 uur in PDOB te Hoeven, mee in de levenslessen van de vele benedictijner kloosterlingen die hij heeft ontmoet en gesproken. 

Voor wie
De lezing vindt plaats in het kader van het voorprogramma op de bisdombedevaart najaar 2019 en is ook interessant voor mensen die niet kunnen of willen meegaan op bedevaart. Eenieder geïnteresseerd in kloosterleven is van harte uitgenodigd.

Over Leo Fijen
Leo Fijen kennen wij als tv-presentator van onder andere het Geloofsgesprek op zondagmorgen. Hij is historicus en journalist en werkzaam bij KRO-NCRV en directeur van uitgeverij Adveniat. Hij heeft talloze kloosters bezocht en daar gesproken met vele kloosterlingen.

De monnik in jezelf
Op zoektocht gaan naar de benedictijner spiritualiteit in de verhalen van benedictijner monniken. Op pelgrimstocht gaan om de weg naar je bezieling opnieuw te vinden. Een reis maken van je hoofd naar je hart. De lessen van de  monniken meenemen naar je eigen dagelijkse leven. Dat is wat Leo Fijen in zijn lezing aan ons wil overbrengen.
Die weg schetst hij aan de hand van concrete wegwijzers. De monnik in de eigen ziel ontdekken, door weg te trekken uit de drukte, een huis te bouwen in je hart en op zoek te gaan naar de oneindige ruimte. Daar stroomt de bron. Om daar te komen is het nodig om stil te zijn, te durven wachten, tijd te maken en te leren buigen. In de stilte van je hart wacht God om ons te omarmen en zijn liefde en barmhartigheid te laten voelen. Om van daaruit bewuster te gaan leven als christen.
Ontdek de monnik in jezelf is de weg naar de nieuwe vrijheid, door de ogen van Leo Fijen die zijn kloosterervaringen wil delen met ieder van ons.

Inschrijven en kosten
U kunt u inschrijven door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Aan de lezing zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Terugblik
Voor een terugblik op deze lezing klik hier.

Bijeenkomsten

23 jan 2019 - 19:30 tot 21:30

Lezing door Leo Fijen 'Ontdek de monnik in jezelf'

Priester en diaken opleiding Bovendonk, Hofzaal, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven