Impulsavond Centrum voor Parochiespiritualiteit

Geloven is een verlangen dat vaak ondersneeuwt in de hectiek van alledag, aldus Mirjam Spruit. Het vraagt inspanning van ons om dat verlangen levend te houden, maar tegelijkertijd kunnen we dat niet alleen.

Mirjam leidde een impuls-ochtend in de catechese-serie. Op deze ochtend werd nagedacht over de aanpak van van de catechese in deze tijd waarin het aanzien van de kerk sterk aan het veranderen is. Mirjam is medewerker van het Centrum Parochiespiritualiteit in Nijmegen. Twee weken geleden was haar collega, Tim Schilling, op Bovendonk om de eerste impulsdag in te leiden (catechese met kinderen aan de hand van Disney-films).

Mirjam Spruit pleitte er voor om elke bijeenkomst te beginnen met een korte bezinning op het evangelie en je niet te laten weerhouden door allerlei praktische vragen. Ook leerde zij dat een paar zaken steeds aandacht vragen. De eerste is: stel voortdurend centraal wat Jezus gedaan heeft. Dan:

als je met kinderen werkt, betrek daar dan voortdurend de ouders bij. Zorg ook dat een levende gemeenschap het project kan dragen. Dat vraagt dan weer dat je alle gedoopten en hun talenten erbij betrekt.

De deels jonge deelnemers gaven aan de bijeenkomst erg nuttig te hebben gevonden: fijn dat de zaken eens op een rijtje worden gezet, maar wat is de tijd altijd kort.

Bijeenkomsten