Onlinevorming Liefde en Seksualiteit 2023

2 November 2023

Speciaal voor jongeren van 16 tot 30 jaar wordt er opnieuw een online vorming Liefde & Seksualiteit georganiseerd. Vanuit een katholieke visie worden er vragen besproken zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij de ware voor mij is?’, 'Waarom wachten met seks tot het huwelijk?' en 'Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?'

Deze vorming wordt per zoom gehouden op vijf maandagavonden: 23 en 30 januari en 6, 13 en 20 februari 2023. Tijd van 19.45 - 21.00. Er is plaats voor ongeveer 15 personen.

Indeling avonden

De eerste avonden geeft Kapelaan Luc Simons een korte uitleg vanuit de Theologie van het Lichaam. Paus Johannes Paulus II is de auteur daarvan en hij legt uit wat onze diepste roeping is als mens. Als we die denklijn begrijpen, dan snappen we ook veel beter wat ons geluk dient en wat niet. 

Dan getuigt het echtpaar Loenen -22 jaar getrouwd- over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk. 

We vinden het heel belangrijk om in te gaan op al jullie vragen over dit thema. Via dit Google formulier kun je anoniem al je vragen naar ons sturen. Tijdens de vorming worden deze beantwoord.  

Deelname is gratis. 

Aanmelden kan door het formulier rechts van deze pagina in te vullen. 

Tiener- en Jongerenweekend 2023

In het weekend van 22-24 september 2023 organiseren we weer een tiener- en jongerenweekend over dit thema! Aanmelden kan ook via het onderstaand formulier. 

Luc Simons is priester van het bisdom Roermond, hij heeft de Theologie van het Lichaam uitgebreid bestudeerd. 

Theologie van het lichaam

In de ‘Theologie van het Lichaam’ werkt Johannes Paulus II een hele christelijke antropologie uit met als bijzonder aandachtveld de betekenis van de lichamelijkheid, de seksualiteit en het verlangen tussen man en vrouw om hun leven met elkaar te delen. In zijn onderricht werkt de paus uiteindelijk toe naar een huwelijkstheologie waarin het huwelijk, overeenkomstig de traditie van de Kerk en in het bijzonder het verdiepend onderricht van het tweede Vaticaans Concilie, wordt beschreven als een ‘gemeenschap van leven en liefde’.

 

Bijeenkomsten

23 en 30 januari, 6, 13 en 20 februari 2023

Digitale verdieping over liefde en seksualiteit

Bisdom Breda