Moestuinproject: diaconie met groene vingers van start!

12 March 2018

De Nieuwe diaconie in de nieuwe parochie van het Sint Franciscuscentrum is in samenwerking met de Parochie van de Heilige Familie in Breda een moestuin gestart voor mensen die het minder breed hebben. In Breda Ijpelaar is een stuk grond gevonden waar de moestuin wordt gerealiseerd.

 

Afrastering geplaatst

In samenwerking met enkele enthousiastelingen die hun eigen stuk grond krijgen, zijn op zaterdag 10 maart 2018 de eerste palen van de afrastering de grond in gegaan. Dit was tegelijk het startsein voor deze diaconale moestuin. In de komende weken zal de grond worden onderverdeeld in stukken van 60 vierkante meter en gaan 10 mensen de eerste groente en fruit zaaien.

 

De helft voor de Voedselbank

Het perceel waarop de moestuinen worden gerealiseerd, is eigendom van Bisdom Breda. De grond is de afgelopen jaren verpacht aan boeren als landbouwgrond. De tuinders die nu gaan werken in de moestuin zullen op de grond, zo biologisch mogelijk, hun eigen groente en fruit verbouwen. Deze grond wordt gratis ter beschikking gesteld aan deze tuinders. Als tegenprestatie zullen zij een deel van hun opbrengst schenken aan de Bredase Voedselbank. Op deze manier helpen de mensen die het 'minder breed' hebben elkaar aan goede gezonde producten.

 

Nog grond beschikbaar

Er zijn nog enkele plekken over voor mensen die ook in de tuinen willen werken. Voor meer informatie neem contact op met: Martijn Kurstjens