Bezinningsweekend in het klooster voor mensen uit het onderwijs

19 June 2019

Het bezinningsweekend gaat niet door.
Aan het begin van het schooljaar 2019-2020 organiseert het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, een bezinningsweekend in het klooster van de Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven in Berkel-Enschot, voor mensen die nu of toekomstig werkzaam zijn in het onderwijs zowel Primair Onderwijs als Voortgezet Onderwijs. Het zal plaatsvinden van zaterdag 14 september om 10.30 uur tot zondag 15 september 2019 om 13.00 uur.

 

Thema
Het thema van het weekend is: Waar vinden wij het geloof binnen de Nederlandse onderwijssetting in de 21-ste eeuw?

In een maatschappij waar veel discussie is over het onderwijs, rondom geloven, individualisme en consumeren, schuift de katholieke identiteit op veel scholen naar de achtergrond. Tijdens het weekend biedt het Sint Franciscuscentrum een programma aan om onderwijsmensen te inspireren en te motiveren om de kracht van het geloof binnen de klas en de school centraal te kunnen stellen, met daarin veel ruimte voor groeien binnen het geloof en bezinning.

 

Voor wie

Mensen uit het onderwijs, zowel Primair Onderwijs (PO) als Voortgezet Onderwijs (VO), en mensen die zich voorbereiden op een functie binnen het onderwijs of op een onderwijsondersteunende functie, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit weekend.
Het weekend is bedoeld voor degene die:

  • de leerlingen meer houvast wil bieden en kennis wil laten maken met zingevingsthema’s;

  • aandacht wil geven aan persoonlijke geloofsgroei;

  • meer aandacht wil geven in de klas aan religie en spiritualiteit;

  • verbinding kan en wil maken tussen de waarden van de school en religieuze waarden;

  • de katholieke identiteit van de school mede wil waarborgen.

 

Wanneer en waar en wat
Op zaterdag 14 september zal het weekend starten om 10.30 uur. Het weekend zal afgesloten worden op zondag 15 september om 13.00 uur. Wij zijn te gast bij de broeders van de Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven, Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot.

We volgen het ritme van het klooster en doen mee met gebedsmomenten, eucharistievieringen, maaltijden en we gaan daar overnachten. Naast workshops en ontmoeting is er ruimte voor persoonlijke bezinning onder deskundige begeleiding.

 

Inschrijven, kosten en vragen

De kosten voor dit weekend bedragen Euro 75. Deze kosten kunt u mogelijk opvoeren als persoonlijke scholing of deskundigheidsbevordering.

U kunt zich aanmelden tot en met 31 augustus door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina, onder vermelding van uw naam, adresgegevens en de gegevens van uw school of opleiding. U kunt het bedrag overmaken op NL91 RABO 0158784022 o.v.v. kloosterweekend. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor vragen kunt u een mail sturen naar opgave@sintfranciscuscentrum.nl

Bijeenkomsten

14 sep 2019 tot 15 sep 2019 - 10:00 tot 13:00

Bezinningweekend in het klooster voor mensen uit het onderwijs

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven Eindhovenseweg in Berkel-Enschot