WJD-kruis in Bisdom Breda

27 July 2022

Het 'WJD-kruis' trekt van 14 oktober tot 6 november door heel Nederland. Op zaterdag 22 oktober is het in het Bisdom Breda: in Bergen op Zoom & Breda stad. Op dinsdagavond 25 oktober in Middelburg. Alle tieners en jongeren zijn van harte welkom om op beide of een van deze plaatsen het WJD-kruis te ontvangen en zo samen met anderen op te trekken in geloof. 

Het WJD-kruis gaat op tournee door ons land, ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon, Portugal, plaatsvinden. Vanuit ons bisdom kan je mee op reis naar de WJD. De WJD zijn een festival van geloof, rond paus Franciscus. Er is catechese, muziek, een kruisweg en een slotmis met honderdduizenden jongeren. Het is één groot feest, waar je jongeren van over de hele wereld ontmoet. Kijk hier een video met ervaringen van jongeren tijdens de WJD. 

Vlak voor de eerste editie van de Wereldjongerendagen (WJD) in 1983 gaf paus Johannes Paulus II een houten kruis aan de jongeren om gezamenlijk in geloof op te trekken naar de WJD. Het Nederlandse WJD-kruis start bij het originele WJD-kruis in Rome en wordt vandaar uitgezonden naar Nederland door de internationale WJD-organisatie. 

Bergen op Zoom

Op zaterdag 22 oktober rond 10 uur 's morgens komt het kruis uit Hilversum aan in de St. Gertrudiskerk, Grote markt 10 in Bergen op Zoom. Vanaf 9.30 ben je welkom. Tijdens deze ochtend is er een inhoudelijk programma met vorming, deelgroepjes en een mooie viering. Dan wordt het kruis 'uitgezwaaid' als het naar Breda vertrekt en sluiten we af met een gezellige lunch.

Breda

Programma start in pastorie van de Antoniuskathedraal in Breda. Sint Janstraat 10. Tien minuten lopen vanaf het station. Check de route hier

14.30Ontvangst in de pastorie: drinken & snacks. Kennismaking.
15.00Kruis ophalen in de buurt en dragen naar de kathedraal
15.30Straatmissie/Fever - mensen uitnodigen bij het kruis. Band Suitop zorgt voor muziek die de harten opent.
17.00Drinken met snack/chillen/bijpraten
18.30Internationale Eucharistieviering met het kruis in de Michaelkerk, Hooghout 67
18.30Lekker eten: Indonesisch/Filipijns! 
19.30WJD avond met praise, getuigenissen en alle info over de WJD die beschikbaar is!
22.00Iedereen naar huis

 

Middelburg

Op dinsdagavond 25 oktober komt het WJD-kruis om 18.30 uur in de H. Petrus en Pauluskerk in Middelburg - Lombardstraat 1. Met jongeren van over de hele wereld is er dan een viering en natuurlijk tijd om elkaar te ontmoeten. Hier vind je de flyer. 

Ben jij ook van de partij? Laat het ons weten via het aanmeldformulier hiernaast. Zet erbij waar je aansluit: in Bergen op Zoom, Breda of Middelburg.

Bijeenkomsten

22 okt 2022 tot 25 okt 2022 - 9:30 tot 23:00

WJD-kruis op 22 + 25 oktober in Bisdom Breda

Bergen op Zoom, Breda en Middelburg