Sint Franciscusdag 2020: Musical en de Missionaire Kerk; 'Joris en de draak'

11 September 2020

Update 29 september 2020: Door de aangescherpte coronamaatregelen van 29 september 2020 is de dag geannuleerd. De dag zal worden hernomen zodra weer mogelijk.

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, organiseert op zondag 4 oktober 2020 de jaarlijkse Sint Franciscusdag. Het thema van de dag luidt: Musical en de Missionaire Kerk. KISI-God’s singing kids voert de musical 'Joris en de draak' op in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom aanvang 14.00 uur.

Joris en de draak - hoop van zegen
Kun je met een houten zwaard de hele wereld redden? Wèl als je jong bent en Joris heet. Maar als je een jonge koningin bent, Anna heet en er plotseling een briesende draak op het toneel verschijnt? Dan wordt het… ‘op hoop van zegen’!
Het is een korte musical, die in en voor de coronatijd is geschreven. De musical heeft een diepere boodschap die je ontdekt als je de musical ziet!

Voor wie?
De bijeenkomst is bestemd voor twee doelgroepen:
Allereerst voor gezinnen met kinderen voor alle leeftijden. Voor hen is het programma tot aan de pauze bestemd.
Daarnaast voor pastorale beroepskrachten, catecheten en vrijwilligers die betrokken zijn bij het gezinspastoraat en de catechese aan kinderen. Voor deze doelgroep is naast de ervaring van de voorstelling bijkomend het programma na de pauze bestemd waarin we doordenken over de musical als middel voor de missionaire parochie.

Waar en wanneer?
De middag is op zondag 4 oktober de aanvang 14.00 uur en vindt plaats in de Gertrudiskerk die ligt aan de Grote Markt van Bergen op Zoom. De ingang bevindt zich aan de Kerkstraat.
We zijn te gast bij de Lievevrouwparochie in Bergen op Zoom.

Mogelijkheden van musical en theater als weg voor evangelisatie
Het Bisdom Breda zet in op missionaire parochies. Parochies die erop uit trekken en anderen maken tot leerlingen van Jezus Christus. Dit doen ze van uit het hart van het geloof. Mensen zijn geroepen tot het volle leven, tot eeuwig leven. Dat vinden wij in een relatie met de Levende Heer, Jezus Christus. Zo laten gelovigen hun naasten delen in de vreugde die zij zelf ontvangen hebben. Parochies doen dit met alle mogelijke middelen. Tijdens deze middag verkennen we de mogelijkheden van musical en theater als weg voor evangelisatie. Dit doen we samen met KISI-God’s singing kids

Wie is KISI - God’s singing kids?
KISI is een internationale familie van kinderen, jongeren en volwassenen, die op weg is met liederen en musicals tot eer van God. “We willen God ontdekken, talenten ontwikkelen, samen beleven, het Goede Nieuws vertellen, en elke dag met Jezus leven. Wij zijn een katholieke beweging met een oecumenische opdracht.” De KISI’s ontstonden in 1993 in Oostenrijk. Ze zijn vanaf 2008 actief in Nederland. Ze verzorgen optredens in parochies, scholen, zorgcentra en theaters.

Programma
De KISI’s spelen de musical 'Joris en de draak- hoop van zegen'. Het is een korte musical, die in en voor de coronatijd is geschreven. Na de musical gaan de deelnemers in gesprek met de coördinator van KISI Nederland, Harm Ruiter en met anderen over de mogelijkheden van theater en musicals voor een missionaire parochie. Met name kijken we naar de mogelijkheden om hiermee gezinnen te bereiken. Voor parochies kan de musical een voorbeeld van missionair gezinspastoraat zijn.

14.00uurOntvangst
14.30uur

Welkom door vicaris Paul Verbeek, pastoor Lieve vrouweparochie Bergen op Zoom en voorstelling 'Joris en de draak'

15.00 uurNagesprek met Harm Ruiter, coördinator van KISI Nederland
15.15uurPauze en einde eerste deel
15.30uurPresentatie van de KISI door Harm Ruiter 
16.00uurVerdiepend gesprek / doordenking van musical als middel voor missionaire parochie, met deelnemers door vicaris generaal Marc Lindeijer SJ onder leiding van Ben Hartmann, directeur Sint Franciscuscentrum
16.30uurSluiting

Inschrijven en kosten
U kunt zich aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Er is in verband met de coronamaatregelen een beperkt aantal plaatsen. De voorstelling wordt u aangeboden door het Sint Franciscuscentrum in samenwerking met de Lievevrouwparochie Bergen op Zoom. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Bijeenkomsten

4 okt 2020 - 14:00 tot 16:30

Geannuleerd: Sint Franciscusdag 2020: Musical en de Missionaire Kerk; 'Joris en de draak'

Gertrudiskerk, Grote Markt, 4611 NR Bergen Op Zoom, bereikbaar via de Kerkstraat