Jongkatholiek: online interactieve catechese voor jongeren

31 March 2020

‘Online face to face catechese’. Dat is het nieuwste initiatief van Jongkatholiek. Nu veel evenementen en bijeenkomsten wegens het coronavirus zijn afgelast, lanceert de landelijke jongerenorganisatie van de Nederlandse bisschoppenconferentie een nieuwe vorm om jongeren online samen te brengen rondom geloofsonderwerpen.

Interactief
Na het afgelasten van de bedevaart naar Rome, vele tiener -en jongerenbijeenkomsten en de landelijke Impulsdag, werd het tijd voor een nieuw initiatief, zo meldt de website van Jongkatholiek. “Niet een webinar op Youtube waar je alleen kan meekijken en meechatten, maar interactief, met alle deelnemers.” “Het verschil met een webinar op youtube is, dat jongeren elkaar kunnen zien en live interactie hebben met elkaar,” vertelt Gerrie Conen, projectleider van Jongkatholiek. “Jongeren hebben vooral in deze tijd ook behoefte om elkaar te zien en elkaar te bemoedigen. Dat combineren we met de face to face catechese.” Jongeren kunnen zich vanaf 30 maart aanmelden om zeven weken lang, op een vast tijdstip in te loggen en catechese te volgen over een bepaald onderwerp.

Deugden en geloofsvragen
Jongkatholiek heeft twee onderwerpen: Het eerste heet “Hulp van binnen”, over deugden. De vraag wat goed is om te doen komt hier aan de orde. Het tweede onderwerp luidt: “De diepste twijfels”. Jongeren gaan voor dit onderwerp in gesprek over de twijfels en vragen bij hun geloof. Elk onderwerp is verdeeld over zeven online sessies. De sessies vinden plaats op dinsdag- of donderdagavond. Deelname aan de online catechese is gratis.

Bijeenkomsten

7 april: start catechesecyclus 'Hulp van Binnen'

Jongkatholiek: online interactieve catechese voor jongeren 7 april t/m 19 mei

Online
9 april: start catechesecyclus 'De Diepste Twijfels'

Jongkatholiek: online interactieve catechese voor jongeren 9 april t/m 21 mei

Online