Life Teen Breda: met Mozes op pad

11 March 2019

Zondag 10 maart was de 2e Life Teen Breda bijeenkomst. Hierbij gingen de tieners 'de woestijn in', met Mozes als ongewone leider...

De lezingen stonden tijdens de heilige mis in het teken van de vastentijd, en de beproevingen van Jezus in de woestijn. Pastoor Lars verzorgde een interactieve preek, tieners deden de lezingen en voorbeden, en de groeiende band verzorgde de muziek. Tijdens het aansluitend tienerprogramma gingen we dit keer met de tieners 'de woestijn' in, volgend op de lezingen van de dag in de heilige mis. Hierbij volgden we de voetstappen van Mozes, die vanuit Egypte naar de Woestijn werd geleid, en zijn volk leidde naar het Beloofde Land. Via een spel-vorm kwamen ook de tieners uiteindelijk aan in het beloofde land. We hebben het erover gehad dat wij, net als Mozes, op God mogen vertrouwen in ons leven. Als wij soms ook een beetje 'woestijn' ervaren, dingen die we moeilijk vinden, dan kan het moeilijk zijn om te zien dat God ons leidt. Maar we kunnen ons altijd tot God blijven richten, Hem vragen bij ons te zijn, en erop vertrouwen dat Hij ons uiteindelijk leidt naar geluk. Dat kunnen mooie momenten zijn in ons leven hier op aarde, maar uiteindelijk mogen we uitkijken naar de hemel, het eeuwig leven. Pater Gilbert leidde het gebed aan het eind, waarna er nog enkele aanstaande activiteiten werden gepresenteerd.

Het was weer een mooie avond, gevuld met groot enthousiasme van de tieners! Hieronder een kleine collage voor een overzicht van de avond in beeld: