Life Teen Zomerkamp 2022

1 June 2022

"Bedankt voor deze heel bijzondere week! Ik ben blij dat ik naar het kamp ben gekomen, het was een erg speciale tijd voor me." Zomaar een reactie van een deelnemer aan het Life Teen zomerkamp, waaraan al jarenlang ook tieners en leiding uit het Bisdom van Breda deelnemen. En… jawel, ook dit jaar is er weer een Life Teen zomerkamp! Een superleuke, avontuurlijke, verdiepende en gezellige week, helemaal speciaal voor tieners.

Vanuit het bisdom Breda zelf wordt er in de zomer geen katholiek tienerkamp georganiseerd, maar bij het Life Teen zomerkamp is veel leiding vanuit het bisdom Breda betrokken, vandaar dat heel in het bijzonder ook de tieners uit het hele bisdom Breda hiervoor worden uitgenodigd.

Praktische Informatie
Het kamp is van zondag 31 juli t/m vrijdag 5 augustus 2022, en wordt gehouden bij bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt (NL). Er worden tieners verwacht vanuit verschillende regio’s en Life Teen parochies uit heel Nederland én daarbuiten. Ook gaat er veel leiding mee vanuit Life Teen Breda. Je hoeft niet naar Life Teen Breda te komen om mee te doen, het kamp is open voor alle tieners t/m 19 jaar*. De leiding is in handen van een enthousiaste groep vrijwilligers, bestaande uit Nederlandse jongeren, enkele gezinnen, en kamppriesters, waaronder pastoor Lars Peetam uit Breda en pastoor Jochem van Velthoven uit Oosterhout. Kosten zijn 245 euro per persoon voor de hele week (maar mogen nooit een obstakel vormen tot deelname; mocht de bijdrage een probleem zijn, geef dit dan aan via een emailbericht aan de organisatie). Voor het deelnamebedrag krijg je alle overnachtingen, maaltijden en natuurlijk een supergaaf kampprogramma! Alles wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden middels vertaalapparatuur, de deelgroepen worden ingedeeld op eigen land/taal.

Thema en programma
Het thema van dit jaar is nog een verrassing, en wordt binnenkort bekend gemaakt… Het is hetzelfde thema als de Life Teen zomerkampen in de Verenigde Staten, dus we zijn met heel veel tieners verbonden! Het zal iets te maken hebben met het katholieke geloof, en ook met dingen die je in je dagelijks leven tegenkomt en die je bezighouden. Wat betekent het geloof voor mij persoonlijk? En hoe staan andere leeftijdsgenoten hierin? Wat zal God mij persoonlijk willen geven tijdens dit kamp? Over deze dingen zullen de inhoudelijke sessies van het kamp gaan, op een manier helemaal toegespitst op tieners. Daarnaast is er natuurlijk ook volop tijd voor sport en spel, muziek, creativiteit en gezelligheid. Het kamp geeft mogelijkheid de vreugde van het katholieke geloof te ontdekken, en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Opgave en verdere informatie
Kun je inmiddels niet wachten om je op te geven? Goed nieuws, want de inschrijving is geopend en er zijn nog plekken vrij! Met dit filmpje krijg je een goede indruk van het kamp. Voor meer informatie en opgave: zie de bijgevoegde flyer hieronder en de website van Life Teen Nederland. Volg ook de Facebook pagina van Life Teen Nederland. Geef je zo snel mogelijk op, maar uiterlijk voor 15 juli 2022. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Life Teen Breda (lifeteenbreda@gmail.com), of direct met de organisatie van het Life Teen zomerkamp via summercamp@lifeteen.nl. Mochten de kosten een probleem vormen, laat dit dan ook weten bij de organisatie van het kamp, daar wordt zeker een oplossing voor gevonden. Voel je vrij de flyer,
 het filmpje, of deze webpagina te verspreiden naar iedereen die het leuk zou vinden te komen.

Hopelijk zien we je op het Life Teen zomerkamp!

*Op de website zie je dat je het liefst de brugklas hebt afgerond voordat je kan deelnemen. Mocht je nou een jaartje jonger zijn en toch heel graag komen? Superleuk dat je zo enthousiast bent! Geef dit dan aan bij je (kerk)leider of via een emailberichtje aan de organisatie, dan wordt samen gekeken wat passend is.  

Download hier de

Bijeenkomsten

31 juli t/m 5 augustus 2022

Life Teen Zomerkamp 2022