HOLY HUMOR bij Life Teen Breda zondag 12 juni 2022

14 June 2022

"Het is groen en het zit in de kerk...... een heilig boontje!" Zo begon pastoor Lars de preek afgelopen zondag bij Life Teen, en er volgden nog meer grappen. Lachen in de kerk, het lijkt soms alsof dat niet mag. Terwijl het juist een geschenk is van God, die wil dat wij onze vreugde vinden in Hem en dat mogen we ook laten zien.

Heilige Humor?!
Na de Life Teen mis verzamelden de tieners zich in de pastorie voor het tienerprogramma, dat dit keer in het teken stond van Holy Humor - oftewel, Heilige Humor. De tieners werden direct in de stemming gebracht, doordat ze in groepjes een korte sketch moesten voorbereiden om de anderen aan het lachen te krijgen. Dat lukte zeer goed, de sfeer zat er direct helemaal in!

Goede humor brengt vreugde
Vervolgens vertelde Jean, een van de kernteamleden, de tieners meer over humor. Het ziet er bij iedereen anders uit; maar de bron van goede humor is hetzelfde, namelijk de bron van licht en vreugde, God zelf. Humor is een geschenk van God en kan gebruikt worden om eenheid te scheppen... maar het kan ook gebruikt worden om te verdelen en iemand pijn te doen. Het is verstandig vóórdat je humor wil gebruiken jezelf snel deze twee vragen te stellen: 1. zou God dit ook grappig vinden?, en 2. komt er uit deze grap liefde/vriendschap voort? Als het antwoord op beiden oprecht 'ja' is, is de kans groot dat het goede humor is, en dat je er echte vreugde mee uitdeelt.

Gebed om heilige humor...
In deelgroepjes werd hierover doorgepraat, en er werd zelfs een meme bedacht door een groepje. Aan het eind werd er afgesloten met een gebed om heilige humor. Daarna ontvingen de tieners een challenge om iemand te kiezen die het wel kan gebruiken om eens goed te lachen, om voor die persoon te bidden, en die persoon op te vrolijken met heilige humor de komende tijd.

 

Aanstaande activiteiten
Bij de mededelingen werden de tieners uitgenodigd voor de volgende Life Teen Breda: dit zal het zomerfeest zijn op zondag 10 juli, van 15.00u - 21.00u, ter afsluiting van dit studiejaar. Het zal tevens het afscheid zijn van Nina als youthminister bij Life Teen Breda, die hierin opgevolgd zal worden door Maria Alejandra. Ook werd het Life Teen zomerkamp nogmaals aanbevolen als superleuke en mooie zomeractiviteit. Verder werden de (oudere) tieners ook geattendeerd op de Maria Ommegang in Bergen op Zoom, het weekend over Liefde en Seksualiteit in Hoeven, en de WJD reis naar Lissabon in de zomer van 2023.