Life Teen Breda zondagmiddag 12 december in teken van diaconie: welkom!

6 December 2021

Wanneer is de volgende Life Teen Breda?
Zoals eerder al bericht, is Life Teen 12 december (hopelijk) eenmalig in de middag (ivm de aangescherpte coronamaatregelen). Om 13.45u gaan de deuren van de kerk open, om 14.00u begint de Heilige Mis, die speciaal gericht is op tieners (vormselleeftijd t/m 18 jaar). Iedereen is hierbij echter welkom. Aansluitend begint om 15.00u het tienerprogramma in de naastgelegen pastorie. Dit keer staat dat, in deze Adventstijd, in het teken van diaconie: naar Jezus’ voorbeeld iets goeds doen voor onze medemens.

Wat gaan we doen?
We gaan zondag actief en creatief aan de slag om enkele oudere missie-paters in Teteringen te bedanken voor hun inzet in de wereldkerk. Zij hebben een heel groot deel van hun leven de wereld rondgereisd, om mensen het Goede Nieuws te vertellen en hen als priester te ondersteunen. We willen hen laten zien dat het geloof doorgaat ook in de jongere generatie, en hen bovendien een mooie persoonlijke kerstwens met bijpassend cadeautasje geven. Omdat het bezoeken op dit moment ingewikkeld is vanwege corona, zullen vaste vrijwilligers of jongere paters de videoboodschap laten zien en de cadeautasjes afgeven.

Wat moet ik meenemen?
De leden van het Life Teen kernteam zorgen voor een groot deel voor de inhoud van de cadeautasjes. Mocht je nou ook ideeën hebben van kleine cadeautjes die leuk zouden zijn om erin te doen (kun je bijvoorbeeld zelf iets leuks maken, of vind je het leuk om kerstkoekjes te bakken), neem het dan vooral mee! We maken 15 tasjes. Naast het maken van de tasjes voor iedere pater, willen we ook nog een persoonlijke kerstboodschap vastleggen op video. Deze kerstboodschap-video wordt dan bij het afleveren van het cadeautasje persoonlijk voor iedere pater afgespeeld. Deze kerstboodschap kan gesproken worden, maar mag ook creatief aangevuld worden (bijvoorbeeld een kerstlied zingen, inspelen met je muziekinstrument, of verkleed in kerstthema). Neem dus je muziekinstrument of andere attributen mee, zodat je er een creatieve kerstboodschap van kan maken!

Parallel ouderprogramma
Tijdens het tienerprogramma vindt er een parallel ouderprogramma plaats, met o.a. Aanbidding in de kerk.

We houden ons bij dit alles aan vaste zitplekken op afstand en dragen een mondkapje bij verplaatsing. Om 16.30u is Life Teen Breda weer afgelopen.

Van harte welkom allemaal!