New Fire bij Life Teen Breda op 11 september 2021

17 September 2021

Afgelopen zaterdag 11 september was het eindelijk zover: de Life Teen Breda kick-off van het nieuwe seizoen! Het was geweldig om na de zomervakantie weer met zoveel tieners bij elkaar te zijn, en samen vakantieverhalen te delen, spellen te doen, en het nieuwe school/studiejaar aan God toe te vertrouwen.

Vakantieverhalen
Met zo’n 15 tieners en daarbij nog heel wat leiding werd de avond begonnen met bijkletsen. Veel tieners hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien. Ook werden gesprekken aangeknoopt met de nieuwe tieners. Toen de grootste chips-trek gevuld was, verplaatste de groep zich van de keuken naar het zaaltje, waar iedereen de gelegenheid kreeg zich voor te stellen. Dit gebeurde middels een spelletje, waarbij ook direct leuke vakantiebelevenissen werden gedeeld. Enkele tieners vertelden iets over het Life Teen kamp: het New Fire bleek opgelaaid, en met groot enthousiasme deelden ze hun ervaring. Met name de (nachtelijke) Aanbidding, de messy games, en het sluiten van nieuwe vriendschappen bleken favoriet.

ICONIC
Vervolgens werd het nieuwe jaarprogramma gepresenteerd! Dit hele jaar staat in het teken van ICONIC, waarbij vragen van tieners over Jezus en zijn leven centraal staan. De tieners werden alvast uitgenodigd voor alle komende Life Teen Breda bijeenkomsten, en de oudere tieners ook voor het weekend over liefde en seksualiteit én voor de WJD @home.

Game on!
Daarna was het game on! De meiden en jongens daagden elkaar uit in een serie minute to win it spellen. Buiten ging de strijd in het donker verder, met glowsticks, breinbrekers en behendigheid. De meiden bleken nét iets sterker! Zij mochten als eerste door naar de tafel met marshmellows, koekjes en chocolade, om vervolgens bij het kampvuur s’mores te maken. De jongens volgden al gauw en iedereen genoot van het lekkers, de warmte en gezelligheid.

New Fire
Veel te vroeg werd de avond alweer afgesloten. Dit gebeurde met een moment van gebed rondom het kampvuur. Het nieuwe school/studiejaar werd aan God toevertrouwd, en de tieners werden aangemoedigd God hierin uit te nodigen, en regelmatig tijd voor Hem vrij te maken. Er was gelegenheid hardop of in stilte voorbeden uit te spreken, waarna alles bij Onze Lieve Heer werd gebracht met het gezamenlijk bidden van het Onze Vader. Tot slot werd het Life Teen kamplied van dit jaar gezongen, met gitaar en al rondom het kampvuur. Met deze slotnoten kwam de Life Teen avond tot zijn einde:

Start a fire in my soul
Fan the flame and make it grow
So there’s no doubt or denying
Let it burn so brightly
That everyone around can see
That it’s You, that it’s You that we need
Start a fire in me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende keer
De eerstvolgende Life Teen Breda bijeenkomst is op zondag 10 oktober. Om 17.45u gaan de kerkdeuren open, om 18.00u start de Heilige Mis. Aansluitend is er van 19.00u – 20.30u een zogenaamde Edge Night (tienerprogramma) in de pastorie naast de kerk, met de eerste avond uit de serie ICONIC: ‘Legende’. Alle tieners vanaf vormselleeftijd t/m 18 jaar zijn welkom! Bij de Heilige Mis is natuurlijk iedereen welkom. Voor de ouders is er aansluitend aan de mis een parallelprogramma in de kerk. Welkom!