Zondag van “The Chosen” bij Life Teen Breda op 13 juni

29 June 2021

Zondag 13 juni was er weer een Life Teen bijeenkomst. De avond bestond deze keer uit een Eucharistieviering, gevolgd door onze eerste filmavond na afloop van de Eucharistieviering in de pastorie. Hierbij een sfeerimpressie in de vorm van de ervaring van Soleil, een van de kernteamleden van Life Teen Breda.

“Het evangelie van deze zondag bracht een speciale boodschap, waarbij de gelijkenis van het zaad dat vanzelf groeit en dat van het mosterdzaadje werd verteld, als een vergelijking met het Koninkrijk van God. Dit was het centrale thema van de Eucharistie. Het deel dat het meest mijn aandacht trok was: "Een man verspreidt het zaad op de grond, en of hij nu slaapt of wakker is, het nacht of dag is, het zaad ontkiemt en groeit, zonder dat hij weet hoe." Welnu, dit is ook wat er gebeurt met onze projecten en ons leven: dat zijn die zaden die God ons zendt, daar moeten we goed voor zorgen, zodat we met Gods genade vrucht kunnen dragen voor Hem. Dit door het geloof te hebben dat de Heer altijd elke stap begeleidt en het mogelijk maakt dat het zaadje groeit.

Na de Heilige Mis gingen we allemaal naar de pastorie voor ons binnenprogramma. We hebben de eerste aflevering van de serie 'The Chosen' gezien. Een serie die ons uitnodigde om Jezus te zien als een goede vriend, de vriend die ons kent sinds we klein waren en weet dat we soms meer hulp van Hem nodig hebben. Hij komt ons altijd tegemoet om ons een hand te geven, ons te knuffelen en vast te houden en onze beste vriend te zijn. Daarna, na de serie, was er een tijd voor de jongeren om hun mening te geven over de serie en wat hun meeste aandacht had getrokken.”

De volgende Life Teen-bijeenkomst is op zondag 11 juli 2021: alle tieners zijn welkom bij ons zomerprogramma! Meld je aan, ook als je voor het eerst wilt komen, via lifeteenbreda@gmail.com