Getuigenis WJD Panama 2019 door Martijn de Weert

13 February 2019

Het jongerenpastoraat van Bisdom Breda organiseert een bijeenkomst met getuigenis voor tieners en jongeren door een jongere. Op zaterdag 23 maart van 19.00 tot 21.00 uur in de Emmauskerk in Terneuzen.

Getuigenis van de Wereldjongerendagen 2019 in Panama
Een getuigenis is een verklaring van iemand over wat hij of zij heeft gezien en meegemaakt.

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Van 22-27 januari 2019 vonden deze Wereldjongerendagen plaats in Panama-stad, waarbij honderdduizenden jongeren uit de hele wereld samenkwamen op uitnodiging van de paus, om het Rooms Katholieke geloof te vieren. Een geweldig evenement om mee te maken! Het thema van deze WJD was: “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38). Paus Franciscus benadrukte dat Maria met haar geloof, moed en durf een voorbeeld is voor jongeren en de Kerk.

Martijn de Weert heeft deelgenomen aan deze geweldige en indrukwekkende Wereldjongerendagen 2019 in Panama. Wat hij daar allemaal heeft meegemaakt, wat zijn ervaringen zijn, wat hem ten diepste heeft geraakt, kortom hoe de WJD hem dichter bij God hebben gebracht wil hij graag met ons allemaal delen.

We zijn een Wereldkerk
Wil je beleven dat we een wereldkerk zijn, wil je horen over de droom van God? Kom en zie! Van harte welkom.

Programma
We starten om 19.00 uur met een Eucharistieviering in Emmauskerk in Terneuzen. Aansluitend is er de presentatie met getuigenis door Martijn de Weert en gelegenheid tot gesprek.

Deelnemen
Iedereen, jong èn oud, is welkom! Inschrijven is niet nodig maar mag wel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Bijeenkomsten

23 Mar 2019 - 19:00 tot 21:30

Getuigenis WJD Panama 2019 door Martijn de Weert

r.k.k. Emmaüskerk, Alberdingk Thijmstraat 2, Terneuzen