Wereldjongerendagen Panama 2019

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het Rooms Katholieke geloof te vieren. Sinds 1984 vindt deze wereldwijde ontmoeting iedere drie jaar plaats in of bij een grote stad, afwisselend in Europa en elders in de wereld. De laatste edities waren in Krakau, Rio de Janeiro, Madrid, Sydney, Keulen, Toronto en Rome. Voor de eerste keer in de geschiedenis worden de Wereldjongerendagen gehouden in Midden-Amerika, van 22 tot 27 januari 2019 in Panama-stad.

Paus Franciscus nodigt jongeren uit de hele wereld uit om samen te komen in Panama om het katholieke geloof te vieren, (verder) te ontdekken en te verdiepen. Hij koos voor de komende wereldjongerendagen het thema: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar Uw woord’. Er wordt dit jaar een Nederlandse reis georganiseerd door Jong Katholiek, de Nederlandse bisdommen en VNB, in samenwerking met verschillende (maatschappelijke) partners.

Iedereen tussen 18 en 30 jaar, gelovig of ongelovig, protestant of katholiek is van harte welkom om met de Nederlandse reis ‘Discover your identity’ mee naar Panama te gaan en de WJD te beleven. Dat geldt natuurlijk ook voor jongeren van het Bisdom Breda (West-Brabant en Zeeland). Er zijn al enkele jongeren die zich hebben opgegeven of hierover aan het nadenken zijn.

Sluit jij je bij hen aan, en ga je mee op dit levensveranderende avontuur?!! 

Klik hier om de digitale brochure te openen met alle informatie over de WJD reis naar Panama. Je kunt je uiterlijk tot 1 oktober 2018 opgeven. Met praktische of inhoudelijke vragen over de reis kun je terecht bij de organisatie van de WJD reis. Met meer bisdommelijk gerelateerde vragen kun je terecht bij onze jongerenwerker Nina Mertens (jong@bisdombreda.nl).

Download hier de WJD gebedsposter, en bid mee voor de WJD reis.

Bijeenkomsten

14 - 28 januari 2019

Wereldjongerendagen Panama 2019