Eindverslag 'presynode' Jongeren beschikbaar in het Nederlands

20 June 2018

Het eindverslag van de ‘presynode’ over het thema ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’ is nu beschikbaar in het Nederlands. Eerder presenteerde Danny Hakvoort, de deelnemer namens Nederland aan deze bijeenkomst, al de Engelse versie van het verslag.


Jongeren uit de hele wereld waren van 19 tot 24 maart op uitnodiging van het Vaticaan in Rome bij elkaar om mee te denken in voorbereiding op de Gewone Algemene Bisschoppensynode die in oktober over hetzelfde thema wordt gehouden.

Een week praten en schrijven en communiceren met jongeren via social media resulteerde in een eindverslag. Dit verslag hebben de jongeren op Palmzondag 25 maart overhandigd aan Paus Franciscus. Het document is bedoeld als input voor de synode die wordt gehouden in oktober.

De jongeren vragen in het document aandacht voor hun persoonlijke leefwereld, ervaringen en gedachten en roepen op tot een ‘creatieve Kerk’: “Een Kerk die open en transparant in de wereld wil staan vanuit haar geloof in Christus.”

Danny Hakvoort overhandigde woensdag 29 maart het eindverslag aan mgr. Mutsaerts, portefeuillehouder jeugd en jongeren namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Hij deed dit met de woorden die hij mee kreeg toen hij naar de presynode vertrok: ”Hoop heeft twee dochters: ongenoegen en moed. Ongenoegen om hoe de dingen gaan, moed om de dingen beter te maken dan ze zijn.” (Augustinus).

Lees hier meer berichten over de synode.

Lees hier de Nederlandse vertaling van het eindverslag.

Lees hier het artikel van de bijeenkomst met jongeren in het Bisdom Breda vorig jaar ter voorbereiding op de synode.

 

Bron: rkkerk.nl 

Foto van presentatie eindverslag: Wim Koopman.