Driekoningenzingen in Breda gaat door!

Martijn Kurstjens 9 January 2018

Ook in 2018 is het hoogfeest van de Openbaring des Heren grootst gevierd in de Parochie van de Heilige Familie.

 

Bij onze oosterburen is het zogenaamde "Sternsingen" of Driekoningenzingen al decennia lang een begrip: vanuit de kerk trekken kinderen, verkleed als de wijzen uit het oosten, de parochie in om de vreugdevolle boodschap over de geboorte van Christus al zingend te verspreiden. Ze trekken door de straten, delen kaartjes met een huiszegen voor het nieuwe jaar uit, of schrijven met krijt een zegenbede op de deur, en halen tevens geld op voor missieprojecten die met kinderen te maken hebben.

 

Dit jaar was het doel het kinderinternaat van de Zusters van Liefde in Kortemark, waar ontheemde en kansarme kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar een thuis vinden. Door moeilijke gezinssituaties kunnen deze kinderen nergens anders terecht. Ze worden door de zusters en hun medewerkers liefdevol verzorgd en opgevoed.

 

Op zondag 7 januari 2018 kwam een grote groep kinderen, uitgedost als koning of koningin, naar de Laurentiuskerk in het Ginneken voor de Eucharistieviering. Deze viering werd live uitgezonden op de televisie. De kinderen kregen een centrale rol en mochten allerlei taken vervullen, waaronder het voorlezen van de lezingen en het aandragen van de wierook, een van de gaven van de wijzen uit het Oosten. De attributen die nodig zijn voor het Driekoningenzingen; verlichte sterren, kronen, geldkistjes en de huiszegens, werden gezegend en aan het einde van de viering werden de kinderen uitgezonden. Zij zongen eerst na afloop van de viering het driekoningenlied voor de aanwezige parochianen om vervolgens langs de huizen rondom de Laurentiuskerk te gaan.

 

 

 

U kunt de uitzending van de driekoningenviering terugkijken op: https://www.kro-ncrv.nl/eucharistieviering/seizoenen/seizoen-2018/euchar...