Alpha; Online instructie in Bisdom Breda

14 May 2020

Heeft u deze avond gemist? Klik hier om deze online te bekijken.

 

Het Sint Francicuscentrum, het vormingscenrum van Bisdom Breda, verzorgt in samenwerking met Alpha Nederland een online avond over het organiseren van Alpha.

Wat is Alpha
De Alpha-cursus is een 10 delige interactieve cursus waarin je kennismaakt met de basis van het christelijk geloof en hierover open kunt praten met elkaar. Het is uitdagend, verdiepend en ontspannen.

Voor wie deze instructieavond
Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers en pastorale beroepskrachten zonder ervaring met het geven van Alpha, die ermee willen kennismaken en mogelijk in de toekomst aan de slag willen gaan met organiseren van Alpha in de eigen parochie.

Door wie
De avond wordt geleid door Frank Jansons, relatiemanager Alpha Katholiek van Alpha Nederland samen met Anke Vos, projectmedewerker parochievernieuwing van het Bisdom Breda.

Waarom Alpha
Voor je vader, je zus, je zoon, je nichtje, je collega, die vragen hebben over het leven en het geloof en misschien niets met de Kerk hebben. Je wilt met hen de onvoorwaardelijke liefde van Christus delen, maar weet niet hoe.

De Alpha-cursus speelt in het boek 'Als God renoveert' van de Canadese priester James Mallon een belangrijke rol in de vernieuwing van het parochieleven. Fr. Mallon roept op om terug te keren naar wat de Kerk in de kern is, in zichzelf missionair. Dat wil zeggen de Kerk helpt mensen om God (beter) te leren kennen en om de relatie met Hem te laten groeien. Leerlingen van Jezus Christus zijn in staat deze missie gestalte te geven. Om God, Jezus te leren kennen en Zijn leerlingen te kunnen worden is Alpha een beproefd hulpmiddel.

Inhoud van de avond
De avond is een kennismaking met Alpha. Aan de orde komt:

  • Wat is Alpha
  • De 'fundamentals', de basis- of kernwaarden van Alpha
  • Hoe geef je Alpha

Mocht u Alpha gaan willen organiseren in uw parochie dan is daar ondersteuning bij mogelijk van Alpha Nederland en Sint Franciscentrum.

Wannneer
De avond wordt u online aangeboden op woensdag 27 mei van 19.30 - 21.00 uur.

Aanmelden en kosten
U kunt u aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Daarna ontvangt u per email een link via welke u aan de online sessie kunt deelnemen.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Een vrijwillige bijdrage is welkom, dit kunt u overmaken op Rabobank NL91RABO0158784022 o.v.v. Alpha; online instructie.

 

Bijeenkomsten

27 mei 2020 - 19:30 tot 21:00

Waarom Alpha - Online instructie in Bisdom Breda